Obrazovanje

Tribina na temu besplatnih udžbenika sutra u Nišu

Foto: Pixabay
U četvrtak 10. marta od 13h u prostorijama knjižare The Englihs book (Dušanova 43) održaće se tribina na temu besplatnih udžbenika Fondacije "Alek Kavčić". Na tribini će pored Aleksandra Kavčića govoriti i nastavnici, a roditelji će imati priliku da pitaju sve što ih zanima u vezi sa ovom temom.

“Aleksandar Kavčić će promovisati na tribini mogućnost da roditelji dođu do besplatnih ili mnogostruko jeftinijih udžbenika. Nema potrebe da uzimaju najskuplje među najskupljim izdavačima, kako im se često servira. Tema je jako aktuelna i svi roditelji su zainteresovani za nju”, kaže Gordana Arsić, profesor književnosti.

Sagovornica ističe da roditelji na početku svake školske godine izdvajaju ogromne sume novca za udžbenike, jer nažalost nisu informisani da postoje besplatni i dostupni udžbenici.

Arsić objašnjava da komplet udžbenika za osnovnu školu kreće od 7 do 17 hiljada dinara, što je ogroman izdatak za roditelje i dodaje da umesto toga deca mogu da pristupe besplatnim udbenicima koje je moguće štampati preko izdavačke kuće koja sarađuje sa Fondacijom i komplet udžbenika platiti desetoskruko manje.

“Na sajtu Fondacije Alek Kavčić postoje udžbenici za prvi razred osnovne za engleski, nemački, francuski i ruski jezik. Zatim, tu je engleski za peti razred, dva udžbenika – jedan za prvu godinu učenja engleskog u petom razredu, a drugi je za petu godinu učenja. Drugi udžbenici stranih jezika su već urađeni i biće takođe na sajtu”, ističe Arsić.

Dodaje da se na sajtu mogu naći i besplatne audio verzije udžbenika na stranim jezicima koje učenicima pomažu da nauče izgovor i usavrše čitanje.

Inače, besplatne udžbenike odobrilo je i Ministarstvo prosvete.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 46 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 43 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 39 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 35 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend