Obrazovanje

Učenica ETŠ „Mija Stanimirović“ osvojila prvo mesto na Republičkom takmičenju iz multimedija

Foto: ETŠ "MIja Stanimirović"
Tim ETŠ "Mija Stanimirović", pokazao je zavidno znanje na Republičkom takmičenju iz multimedija održanom u Beogradu minulog vikenda i školi obezbedio prvo mesto u ukupnom plasmanu. Učenica trećeg razreda, Milijana Nikolić osvojila je prvo mesto na republičkom takmičenju, dok je profesor Andrija Kuzmanović proglašen drugim najboljim mentorom u državi.
Foto: ETŠ „MIja Stanimirović“

Na ponos škole i mentora, učenici su pokazali zavidno znanje na takmičenju iz oblasti multimedija, a nagrađena učenica ističe da iako je konkurencija bila jaka, niški đaci ni jednog trenutka nisu posumnjali u svoje u znanje.

„Spremala sam se malo preko mesec dana za takmičenje i drago mi  je što smo se tako dugo pripremali, jer sam na takmicenju imala utisak da sam spremna za bilo koji zadatak“, kazala je Milijana za City Smart i dodala da prvo mesto na Republičkom takmičenju vidi kao podstrek da nastavi da radi.

„Najviše mi znači kurs koji sam osvojila jer se uvek trudim da unapredim svoje sposobnosti, tako da je ovo savršeno za mene i nadam se, dobre rezultate i sledeće godine“, kaže Milijana.

Pored Milijane pobednički tim koji je doprineo da škola bude prva u ekipnom takmičenju činili su i Borko Tasić i David Živadinović, pod mentorstvom profesora Andrije Kuzmanovića, koji je takođe dobio priznanje.

Foto: ETŠ „MIja Stanimirović“

Nagrađeni profesor ističe da svako priznanje znači, ali njemu kao prosvetnom radniku najveće je priznanje kada vidi da su njegovi đaci postali dobri i vredni ljudi.

„Neki od njih su se već istakli na polju režije – Božidar Pešić „Prihvati ili odbij“, glume – Aleksa Stojiljković, produkcije i posprodukcije – Vukašin Cvetković i Mateja Bulatović ( Kerber spot za pesmu „Bestraga sve“)….“, kaže Kuzmanovići i dodaje današnje vreme kada je obrazovanje degradirano u svakom smislu, meni kao pojedincu preostao je samo ovaj način da se borim za bolje sutra.

Skromni profesor dalje navodi: „U našoj školi imamo odličan TV studio, opremljen najsavremenijom opremom ( kamere, audio i video mixete, mikrofoni i računari) i jako interesantne predmete: 2D i 3D animacije, proizvodnja i obrada zvuka i video materijala. Uz sve gore navedeno meni je lako da motivišem učenike i naučim ih ono što je po planu i programu“.

Podsetimo, ETŠ „Mija Stanimirović“ već godinama unazad osvaja prva mesta na  takmičenju iz multimedija.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Bangles
Za 2 minuta

Walk Like An Egyptian

Bangles
Alison Moyet
Za 5 minuta

Love Resurrection

Alison Moyet
Berk & the Virtual Band
Za 9 minuta

Billie Jean

Berk & the Virtual Band
Beloved
Za 14 minuta

Sweet Harmony

Beloved
Kmaro
Za 19 minuta

Femme Like You

Kmaro

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend