Obrazovanje Pozorište

Zajednički javni čas scenskih umetnosti niških i beogradskih gimnazijalaca u “Sremcu“

Foto: Prva niška gimnazija "Stevan Sremac"
U sredu 22. juna, sa početkom u 12 časova, u Svečanoj sali Prve niške gimnazije "Stevan Sremac" biće održan zajednički javni čas scenskih umetnosti u saradnji Filološke gimnazije iz Beograda i najstarije niške gimnazije.
Foto: Prva niška gimnazija “Stevan Sremac”

Đaci Filološke gimnazije prikazaće dve predstave koje su radili na pre- dmetu Scenske umetnosti. Prva predstava nosi naziv  “Krofne, ljubav i  još ponešto”. Tekst je napisala Tijana Grumić. Druga predstava je “Ples sitnih demona”. Ona je nastala po romanu Marka Vidojkovića, a dramatizaciju je uradila Maja Pelević.

“Obe predstave su učenici radili u potpunosti sami. Njihova je i režija, i kostim, i izbor muzike… Zbog principa ravnopravnosti, desiće se da jednu ulogu igra više učenika. Takođe, biće slučajeva i da će jedna osoba imati više uloga”, navode iz Gimnazije.

Učenici prve generacije odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za scenske i audio-vizuelne umetnosti Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” izvešće kraće scenske performanse koje su tokom školske godine uvežbavali pod mentorstvom svojih profesora stručnih predmeta,  dramaturga Spasoja Ž. Milovanovića, direktora Narodnog pozorišta u Nišu, i prvaka drame Narodnog pozorišta u Nišu Aleksandra Mihailovića.

Foto: Prva niška gimnazija “Stevan Sremac”

Biće to nova prilika da se oseti deo atmosfere sa časova scenskih umetnosti kroz scenske nastupe učenika beogradske i niške gimnazije.

Javni čas će pružiti i svojevrsnu retrospektivu rada učenika ovih odeljenja, u kojima se neguju kreativnost i talenti u različitim oblicima scenskih i audio-vizuelnih umetnosti.

Javni čas scenskih umetnosti je plod uspešne saradnje dve gimnazije koja će se nastaviti i narednih godina kroz različite projekte, kažu u Prvoj niškoj gimnaziji “Stevan Sremac“

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 46 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 43 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 39 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 35 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend