Politika

Ambasador SAD-a u Nišu: Budućnost neće biti ista kao prošlost, Srbija je na evropskom putu

Amabasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil je prilikom zvanične posete Nišu izjavio da budućnost Srbije neće biti ista kao i prošlost i poručio da se onanalazi na evropskom putu.

Ambasadora SAD-a u Srbiji je se u Nišu sastao sa zamenicom gradonačelnice Dušuca Daidović sa kojojm je  razgovarao o saradnji naše dve zemlje.

Govoreći o razvoju Niša, ali i Srbije, Hil je istakao da je budućnost Srbije na evropskom putu: “Svakako budućnost neće biti ista kao prošlost, ne bih rekao da će se ovde roditi još neki rimski car, ali svakako Srbiju očekuje budućnost u Evropskoj uniji i to je njen cilj i verujem da će ona tamo i stići”.

Ambasador se osvrnuo i na razvoj samog grada, ali i njegov strateški značaj. “Ovaj grad je veoma značajan za savremenu Srbiju, kao i za budućnost Srbije. Takođe, grad koji ima izvanredno bogatu istoriju koja predstavlja neverovatno dobro polazište za dalji razvoj i napredovanje”, kazao je on.

Hil je prilikom zvanične posete obišao institucije koje su rekonstruisane i opremljene donacijama Evropske komande američke vojske, a reč j eo osnovnoj školi u Svrljigu, Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti “Gornja Toponica” i Klinici za kardiovaskularne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu.

Ambasador je obećao da će se saradnja nastaviti. “Želim da istaknem i doprinos Evropske komande američke vojske koja je pomogla da se projekti realizuju, takođe bi da istaknem opredeljenost da nastavimo ovakvu saradnju i ubuduće”.

Osim pomenutih obrazovnih i zdravstvnih ustanova, donacija Evropske komande američke vojske otišla je i u  Centar za pružanje usluga socijalne zaštite “Mara”. Prema rečima Davidovićeve reč je o donaciji od oko 600.000 američkih dolara, a kako će se sredstva biti potrošena nije precizirala.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 43 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 39 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 36 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 31 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend