Politika Zdravlje

Anesteziolozi Klinike za kardiohirurgiju podvrgnuti istrazi zbog „prekomernog trošenja“ leka Simdax, dr Milić u tome vidi politički pritisak

Foto: Pixabay
Desetoro anesteziologa Klinike za kardiohirurgiju, podvrgnuti su istrazi, saopštio je prof. dr Dragan Milić na Fesbuku, a razlog je taj što su prema Upravi UKC prekomerno" trošili lek" Simdax koji se daje najtežim pacijentima sa jako oštećenom funkcijom srca. Prekomerno trošenja leka, navodi Milić bilo je uslovljemo prekovremenim radom, a sam Republički fond za zdravstveno osiguranje potvrdio je da je sve bilo u skladu sa zakonom, u čemu on vidi još jedan vid malteritiranja osoblja klinike.

Prema rečima dr Milića, direktor Univerzitetskog kliničkog centra, tražio je od Republičkog fonda za zdravstvemo osiguranje, nadzor nad primenom ovog leka na klinici, na šta su oni odgovorili da je sve u skladu sa zakonom.

Foto: printskrin Dragan Milić, Fejsbuk

„Međutim, Direktor UKC formira inkvizitorsku komisiju koja poziva naše anesteziologe na saslušanje: doc dr Mladjana Golubovića, ass dr Velimira Perića i dr Miroslava Popovića…još jedna besmislena istraga…“, naveo je Milić na Fejsbuku.

On je dodao da su  anesteziolozi u svakoj zemlji  zlata vredni i naročito kardio-anesteziolozi jer ih je jako malo i predstavljaju sam vrh u anesteziji… te da će pritisci dovesti do toga da odu iz zemlje.

„Uprava mora da shvati da UKC Niš nije ničija prćija (ni lična ni partijska) i da u nedostatku argumenata ne pribegavaju nasilju. Pogrešan je to i loš put….Daljinski upravljač koji je u nekom kabinetu, verovatno u Beogradu, ne deluje na nas. Ne mogu nas upaliti ili ugasiti, pojačati ili smanjiti, ne vredi – nismo na istoj frekvenciji…“, naveo je Milić.

Zbog čega je sprovedena istraga nad anesteziolozima Klinike za kardiohirurgiju i šta je pokazala pitali smo Univerzitetski klinički centar i odgovori se očekuju.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Who
Za 3 minuta

Free Me

Who
Aerosmith
Za 7 minuta

What it Takes

Aerosmith
Madness
Za 11 minut

Cest La Vie

Madness
Fall Out Boy
Za 14 minuta

So Much For Stardust

Fall Out Boy
Grouplove
Za 18 minuta

Deadline

Grouplove

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend