Politika

Auto kolona podrške Rusiji u Nišu najavljena za subotu

Foto: City Smart arhiva
Skup podrške Rusiji biće održan u Nišu u subotu 30. aprila, saopštili su iz Pokreta "Živim za Srbiju". Okupljanje je zakazano za 13h kod Mašinskog fakulteta odakle će autokolona krenuti do Bulevara Nemanjića, Trošarine do Logora na Crvenom krstu gde se nalazi spomenik ruskim borcima.

Na društvenim mrežama  se deli poziv pokreta “Živim za Srbiju” na skup  protiv sankcija Rusiji i u znak podrške ruskom narodu.  Vojkan Mitić, poverenik pokreta, kaže da je u planu da se održi miran skup i ukaže na neke važne istorijske činjenice.

foto: Printscreen

Kako je istaknuto u pozivu, okupljanje će biti na parkingu kod Mašinskog fakulteta u periodu od 13h do 13:30h, zatim će se ići do Bulevara Nemanjića,  Trošarine i zavržšiće se kod Spomenika sovjetskim vojnicima stradalim u tzv. niškom incidentu,  kod logora na Crvenom Krstu umesto kod Rusko-srpskog humanitarnog centra, kako je najpre najavljeno.

“Bilo je u planu da se ide do Srpsko-ruskog humanitarnog centra, ali u razgovoru s njima i sa Ambasadom, pod velikim pritiskom medija i NATO-a, nismo hteli da pravimo neke probleme njima, pa smo u dogovoru s njima izabrali da to bude kod ovog spomenika “, objašnjava Mitić i dodaje da će se okupljenima obratiti i nekoliko govornika na finalnoj tački puta.

Dodaje da je skup prijavljen policiji i da očekuje da sve prođe mirno.  “Biće štampane srpske zastave na nekom papiru A3 formata koje kad se okrenu ispadaju ruske zastave, a s druge strane biće na maskirnom dezenu belo slovo “Z” kao podrška Rusima u celoj priči. Biće interesantno za Niš i nadam se da će sve proći u najboljem redu”, navodi Mitić.

Podsetimo, pre dva dana je u niškom naselju Nikola Tesla, na igralištu osvanuo mural u znak podrške Rusiji.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 28 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 25 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 21 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 17 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend