Politika

Dašić o aerodromu: “poklanjajmo sve naše da bismo bili decentralizovani”

Niški aerodrom "Konstantin Veliki" pre par dana je proslavio 35 godina rada i postojanja. Tom prilikom gradonačelnica Dragana Sotirovski je izjavila da se odluka o pripajanju aerodroma Republici pokazala kao dobra. Daijel Dašić iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju sam čin proslave godišnjice aerodroma i podelu plaketa vidi kao neku vrstu podmeha građanima , jer je država dobila aerodrom, a Nišlije dugove.

“Na dan kada je grad sredstvima građana formirao preduzeće kakvo je Aerodrom Niš, prave se proslave i predstave sa nekim plaketama, a taj isti aerodrom su poklonili bez ikakve nadoknade, da mogu da kažu eto nije džabe dobili smo lepu plaketu. I nisu nam baš sve uzeli ostavili su nam dugove”, kaže Danijel Dašić iz NKD-a.

Sagovornik naglašava da Nišlije niko nije pitao žele li oni da daju aerodrom Republici. Objašnjava da je vrednost imovine samog aerodroma 89 milijardi dinara, te da je reč o interesima partije.

“Ne radi se ovde o interesima Republike, Grada ni građana, već o poštovanju parijske hijerarhije i strukture koja je naredila da se jedno javno preduzeće velike vrednosti stavi pod kontrolu jednog dela partijskih uticajnih krugova,” smatra Dašić.

On ističe da su tome prethodila dva cilja da se onemogući razvoj aerodroma, jer centar može biti samo jedan, pri čemu kako kaže pada u vodu izjava gradonačenice da je ulaganje države u aerodrom jedan vid decentralizacije i drugi da ga pripreme za prodaju.

Prema njegovim rečima aerodrom je do trenutka predaje u ruke države poslovao sa profitom, a onda je počeo da beleži gubitke. Trenutni dug aerodroma koji kako kaže vraćaju građani Niša, iako on više ne pripada njima, trenutno iznosi oko 2,6 miliona evra. Dug nikada nije oprošten ,a obećanja da će se to desiti ostala su neispunjena.

Međutim, Nišlije svoj aerodrom formiran davne 1986. godine sredstvima grada tj. novcem svih građana, neće prepustiti sudbini ili volji partije, kako kaže Dašić, već će sve učiniti da ga vrate, a s tim u vezi pokrenula je inicijativa o povratku aerodroma.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Kelis
Za 1 minut

Perfect Day

Kelis
Melissa Eridge
Za 4 minuta

Like Way I Do

Melissa Eridge
Vince Gill
Za 8 minuta

That's All Right

Vince Gill
Supremes
Za 11 minut

You Keep Me Hangin' on

Supremes
Aerosmith
Za 14 minuta

Crazy

Aerosmith

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend