Politika

Dveri dodelile “Gran Pri besčašća” gradonačelnici

Gradski odbor Dveri dodelio je Gran Pri besćašća gradonačelnici Dragani Sotirovski. Nagradu je zaslužila, kaže opozicija zbog liste afera koja je obeležila ovu godinu, među kojima se izdvaja kupovina socijalnog stana u ulici Majakovskog, njenog zeta.
Foto: Dveri Niš

Godinu na izmaku, Dveri karakterišu kao izgubljenu i opisuju je kao nadrealni film koji je režirala lokalna vlast.

“Izbor svih bahatosti, blamaža i bestidnosti niške vlasti teško je i nabrojati, ali jedno je nesumnjivo – Gran pri bez konkurencije osvojila je i u 2021. gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski”, navode iz Dveri.

Gradonačelnici pripisuju nepotizam, netrpeljivost prema kritici, nebrigu za životnu sredinu, fingiranje javnih rasprava, kao i nedostatak razumevanja za siromašne, izbeglice, samohrane majke i otpuštene radnike.

Opozicija kaže da je teško nabrojati sve afere koje su potresle Niš poslednje godine i po čemu je grad, postao prepoznatljiv, a što se kosi sa javnim interesom i dobrobiti građana.

Ono što Dveri posebno izdvajaju u kako kažu moru afera, jeste i socijalni stan u ulici Majakovskog u naselju Duvanište koji je dobio zet gradonačelnice, inače pomoćnik direktora Apotekarske ustanove, ali ne i porodici Monike Karimanović koju je oteo Ninoslav Janković.

Na listi beščašća nasli su se i drugi “prekršaji” te je opozicija izdvojila seču stabala po gradu pored i uprkos tome što je Niš jedan od najzagađenijih gradova ne samo u zemlji, već kako kažu, i na Balkanu, zatim beskrajno duga rekonstrukcija Trga i mosta, udes službenim autom i pokušaj da izmene urbanističkog plana bez javne rasprave, a koji bi išao na ruku investitorima, ne Nišlijama.

Oznake

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 20 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 17 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 14 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 9 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend