Politika

Dveri organizovale porodičnu šetnju kroz Niš

Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri u Nišu organizovao je porodičnu šetnju kroz grad, koju su predvodile majke s decom. Šetnja je započela na Trgu Stevana Sremca, odakle je se nastavila Obrenovićevom ulicom. U porodičnoj šetnji učestvovao je i Boško Obradović, lider stranke.

“Želimo da poručimo koliko je porodična politika važna za budućnost Srbije i da porodica konačno mora da dođe na prvo mesto u našem društvu i državi”, kazao je Boško Obradović. Ističe da se Dveri zalažu za reformu poreskog sistema Srbije u korist svih porodica.

“Predlog je da svako ko stupi u brak  automatski ima smanjenje poreza na zaradu. Svako ko dobije dete da automatski ima smanjenje poreza na imovinu. Što imate više dece u porodici to vam se više smanjuje porez na zaradu i porez na imovinu, a to znači da vam ostaje više u kućnom budžetu”, ističe Obradović. Objašnjava da je to pravi način da država pruži podršku braku i porodici i reši problem bele kuge.

Dodaje da se pored navedenog traže od države i pomoć sa samohrane majke i očeve, za staračka i samačka domaćinstva na selu, socijalnu i medicinsku zaštitu posebno žena na selu, podršku brakovima koji ne mogu da imaju decu, pomoć penzionerima sa najmanjim primanjima i podršku za domaću privredu i poljoprivredu.

Potpredsednica Dveri,  dr Tamara Milenković Kerković ističe da je “U Srbiji porodica mora da bude najzaštićeniji deo društva, jer je  starija od nacije i od države. Porodica  je most ka našim precima i most ka našim potomcima”.

Na pitanje jednog oca “Gde Vaša stranka vidi budućnost za ovu našu decu?”, Obradović odgovara: “osnovni smisao našeg bavljenja politikom je da zaustavimo odlazak mladih u inostranstvo i ako je moguće one koje su ranije otišli vratimo.

Objašnjava da to znači da država mora da promeni ekonomsku politiku  i da umesto u strane ulaže u domaće kompanije, kako bi mladi dobili posao u skladu sa svojim kvalifikacijama, a ne da rade, kako kaže, u stranim fabrikama za minimalnu zaradu.

Nakon obraćanja Boška Odradovića, podeljene su nagrade deci iz niških vrtića koja su učestvovala na konkursu za najbolji crtež porodice, a zatim je povorka krenula kroz grad. Na čelu kolone bile su majke sa decom, a povorka se kretala Obrenovićevom ulicom. Šetnji su se pridružili i građani.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 18 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 15 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 11 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 7 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend