Politika

Dveri protiv toga da udruženje Sime Spasića dobije kancelariju u Nišu

U Nišu su članovi Udruženja porodica kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji nakon sastanka sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski najavili otvaranje kancelarije u Nišu, u samom centru grada, gde će moći da dolaze i okupljaju se članovi porodica stradalih. Iz GO Dveri ovaj čin doživljavaju kao besramnost i poniženje Niša jer je predsednik Udruženja Sima Spasić pravosnažno osuđen zbog silovanja svoje žene, a poznat je i kao SNS promoter.

“Kao i svim ostalim udruženjima grad je i njima dao prostoriju u zakup. S obzirom na to da su Nišavski i Toplički okrug dva okruga sa velikim brojem stradalih i kidnapovanih na KIM, red je da i naš grad ima predstavništvo njihovog udruženja. To su porodice koje su izgubile svoje najdraže. Mislim da smo zaista učinili jednu plemenitu stvar, jer smo tim ljudima omogućili da imaju svoj prostor u centru grada i da nastave svoje aktivnosti”, rekla je tada gradonačelnica Sotirovski, a preneli mediji.

Dveri podsećaju da je njihova organizacija poslednjeg dana 2020. godine gradonačelnici Dragani Sotirovski dodelila nagradu Gran pri beščašća za prošlu godinu.

„Dodelom kancelarije notornom i grotesknom nasilniku, gđa Sotirovski je već sada, u maju mesecu obezbedila sebi još jednu godišnju nagradu bez konkurencije. Ovo poslednje poniženje Nišlija dolazi nakon brojnih izjava Dragane Sotirovski koje svedoče o udvorištvu republičkoj vlasti i potpunoj nekompetentnosti lokalne vlasti kojoj pripada. U krug ovakvih svakako spada i izjava o „tajanstvenom investitoru“ za koga čitav Niš zna ko je, kao i da je i u Belorusiji dobijao zemljište na poklon za megalomanske projekte koji su ostajali nedovršeni“, saopštavaju iz Dveri.

U istu kategoriju, dodaju, ulazi i predizborna najava izgradnje spalionice čija se cena ne zna, ali se zna da će biti plaćena kreditom uzetog od kineske Eksim banke za posao bez međunarodnog tendera. Spalionica će se po toj izjavi izgraditi na niškoj deponiji.

„Međutim, gđa Sotirovski je zaboravila da pomene da su za sanaciju deponije Nišlije dosada već platile „Medijani“ oko 600 miliona dinara, za koje se i ne zna kako su potrošene. U konkurenciju besmisla za vreme mandata gđe Sotirovski svakako spada i dodela 80 odsto svih budžetskih sredstava za finansiranje medija onima koji su bliski SNS-u“, predočili su.

Kažu i da je skandalozna dodela više od polovine tog novca (40,35 miliona dinara) medijima u vlasništvu ili direktno povezana sa porodicom Radomirovića, u kojima se niko od predstavnika opozicije nije pojavio godinama.

„Drugi medijski mogul, sin direktora BIA, Gašić ovoga puta dobio je samo malo više od deset miliona dinara, kako bi umesto dužnosti objektivnog obaveštavanja novce svih građana bio plaćen da sakriva istinu od Nišlija. Treba li pominjati upotrebu javnog prostora u Nišu okupiranog od strane SNS vlasti“, pitaju se iz Dveri.

Ni na ovaj zahtev im, kažu, nije odgovoreno iz Skupštine grada.

„Skupština Grada ne odgovara ni na mejlove ni na dopise. Ni nezavršen Trg ni tvrđavski most, nenaplaćene garancije, i nepokretne stepenice u podzemnom prolazu, ni poskupljenje odvoza smeća, vode i svega drugog nije međutim, ni blizu poslednjoj besramnosti ustupanja javnog prostora čoveku poznatom kao „Megafon SNS-a“. Dokle ćete gđo Sotirovski iskušavati strpljenje Nišlija?“- postavljaju pitanje gradonačelnici iz GO Dveri.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Ub40
Za 2 minuta

1 in 10

Ub40
Him
Za 6 minuta

Poison Girl

Him
Taj Mahal
Za 9 minuta

Don't Call Us

Taj Mahal
Moon Taxi
Za 13 minuta

Let The Record Play

Moon Taxi
Joan Osborne
Za 16 minuta

One of Us

Joan Osborne

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend