Politika

Dveri: Vlast bi da se Nišlije kupaju, a ne da dišu čistiji vazduh

Foto: Pixabay
Gradski odbor Dveri kritikovao je izgradnju akva-parka u Niškoj Banji navodeći da je ova investicija jako skupa i nije neophodna, te da bi Grad taj novac trebalo da preusmeri na proširenje sistema daljinskog grejanja čime bi se rešio problem zagađenosti vazduha u gradu.

“Sa ovakvim budžetom najsiromašnijeg Grada u Srbiji, SNS vlast i gradonačelnica Sotirovski planiraju da na izgradnju akva-parka utroše petinu godišnjeg budžeta Grada Niša- više od 2 milijarde dinara ili 20 miliona evra”, navode Dveri.

Opozicija smatra da će u ovu investiciju biti uložen ogroman novac, ali da ona neće opstati pre svega jer Grad planira da njime uprava SC Čair koji kako kažu Dveri već godinama ne ostvaruje pozitivan bilans i jedva opstaje.

Takođe kritikuju način izbora izvođača radova aludirajući na to da jedna od firmi koja će izvoditi radove pripada Međarcima, odnosno porodičnoj firmi funcionera SNS-a. Dveri ističu da je novac od akva-parka mogao biti bolje uložen i da je vlast da je želela mogla da smanji zagađenje u gradu, umesto što kako kažu novac “baca” na nešto što građanima u ovom momentu nije potrebno.

Kako dalje navode taj novac je mogao da se drugačije iskoristi i uloži u proširenje sistema daljinskog grejanja i time smanji zagađenost vazduha u gradu.

“Na teritoriji Grada Niša tek oko 30% domaćinstva se greje preko daljinskog sistema grejanja dok se ubedljiva većina greje preko individulanih ložišta gde dominiraju drva i ugalj kao energenti. Najviše zbog te činjenice, Niš se po pitanju zagađenosti vazduha nalazi u samom vrhu u odnosu na ostale opštine i gradove u Srbiji”, navodi se u saopštenju

Dveri istuču da vlast planira da veliki broj kotlarnica Gradske toplane poveri na upravljanje privatnom koncesionaru koji će kako na osnovu ulaganja od preko 2 miliona evra iz budžeta ubirati plodove, dok će se  Nišlije i dalje gušiti.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

La Roux
Za 1 minut

Fascination

La Roux
Bill Withers
Za 5 minuta

Lovely Day

Bill Withers
En Vogue
Za 9 minuta

Don't Let Go (Love)

En Vogue
Yard Act
Za 13 minuta

Payday

Yard Act
Soulsavers feat. Dave Gahan
Za 16 minuta

Tonight

Soulsavers feat. Dave Gahan

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend