Politika

Džunić: Niko od funkcionera SNS-a neće primiti pomoć za prevazilaženje energetske krize

Skupštinski Odbor za administrativna pitanja doneo je pre par dana rešenje o isplati 40.000 dinara svim funkcionerima na stalnom radu, radi prevazilaženja energetske krize u predstojećem periodu, što je izazvalo burne reakcije javnosti. Dok se građani pitaju zbog čega se funcionerima isplaćuje dodatni novac za prevazilaženje krize, a opozica traži da odreknu istog u korist građana, čelnici gradske vlasti ističu da nijedan funkcioner Srpske napredne stranke neće uzeti pomoć i da se to nikada nije dovodilo u pitanje.

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotiorvski objašnjava da ovde nije reč o hiru ili nečijem zahtevu, već da se radi o pomoći za prevalizaženje energetke krize na koju kako kaže  po Zakonu o zaposlenima u autonomnoj pokrajini i jedinicama lokalne samouprave  funkcioneri imaju pravo.

„Oni zakonski na to imaju prava, imaju prava kao funkcioneri na stalnom radu. To pravo imam i ja, ali ja ću tog prava da se odreknem i ne vidim ništa loše. Tamo gde mogu da pomognem, pa makar to bilo i na štetu moje porodice, to je negde moral, ili imate ili nemate osećaj“ objašnjava Sotirovski i dodaje da će se novca odreći i njena zamenica Dušica Davidović.

„Moja zamenica i ja ni ove godine nećemo primiti, mi smo se odrekle tog novca, ne zato što nam 40.000 ne znači ništa, nego zato što ne želimo da ga uzmemo iz budžeta“, ističe gradonačelnica i dodaje da na stavove i mišljenja ostalih saradnika ne može da utiče.

Međutim predsednik Skupštine Grada Boban Džunić navodi da će se svu funcioneri Srpske napredne stranke odreći ove pomoći i da se to kako kaže nikada nije dovodilo u pitanje. Ipak, novinarima prepušta da otriju hoće li zaista tako i biti, te ako saznaju da je neko od njih ipak primio pomoć da ga kako kaže o tome obavesti.

„Nikada se nije ni postaljalo pitanje da li će pripadnici, a tu sad odvajam svoju funciju predsednika Skupštine Grada, obzirom da se povlači i neka konotacija prema Srpskoj naprednoj stranci. Naravno da se nikada nije dovodilo u pitanje da li će neko od funcionera SNA-a primiti tu pomoć – naravno da neće. Niko od funcionera SNS-a nije ni prošle, a neće ni ove koristiti tu vrstu pomoći“, navodi Džunić.

Opozija sa druge strane smatra da ovakva odluka na prvom mestu nije ni trebala da bude donešena jer kako kažu energetska kriza ne pogađa samo funcionere već i građane.

„Drznuli su se i sebi dodelili 20 hiljada dinara i još 20 hiljada prvog decembra a sve zarad „lakšeg prevazilaženja energetske krize u predstojećem zimskom periodu“. Dakle, 40 hiljada za gospođu i 40 hiljada za gospodina i njihovu decu. A vi građani Niša, kako ste? Kakav će uticaj predstojeća energetska kriza imati na vas i vaše porodice? „, pitaju iz Gradskog odbora Zajedno.

Odluku o dodeli pomoći za prevalizaleženje energetske krize osudio je i Odborni koalicije Niš, moj grad, Miodrag Stanković koji je zatražio da se ona preusmeri socialno ugroženim porodicama, kojima je kako kaže zaista neophodna.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Zombies
Za 0 minuta

Time of the Season

Zombies
Travis Tritt
Za 3 minuta

Burning Love

Travis Tritt
Fleetwood Mac
Za 6 minuta

Dreams

Fleetwood Mac
Steve Winwood
Za 10 minuta

Higher Love

Steve Winwood
Yu Grupa
Za 15 minuta

Odlazim

Yu Grupa

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend