Kultura Politika

Enigma pomeranja datuma opere „Čarobna frula“: Sotirovski tvrdi zbog mitinga, a direktor pozorišta – zbog navodnih tehičkih problema

Premijera opere „Čarobna frula“ zakazana za 26. maj je pomerena za dan ranije, 25. Maj. Kako se u javnosti ponela priča da bi razlog mogao biti miting vladajuće partije koji već uveliko najavljuju za prvobitni datum premijere. Iz pozorišta su nam potrvdili da su razlozi pomeranja tehničke prirode, dok je gradonačelnica Dragana Sotirovski istakla da je sklopila dogovor sa direktorom Narodnog pozorišta da zbog mitinga premijera bude pomerena.

Nakon što je stiglo zvanično saopštenje pozorišta da se premijera opere „Čarobna frula“ zbog tehničkih problema pomera za dan ranije, u javnosti su se pojavile spekulacije da je razlog pomeranja premijere miting u Beogradu koji najavljuje vladajuća stranka, a među njima i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Na današnjoj konferenicji za medije gradonačelnica nije krila da pomeranje premijere ima veze sa mitingom, već napomenula da je ona u konsultaciji sa direktorom Narodnog pozorišta odlučila da premijera bude dan ranije. Izjavu prenosimo u celosti.

Mi smo u konsultaciji sa direktorom Narodnog pozorišta smatrali da operu ne treba da tržimo u petak uveče kada je u Srbiji zakazan tako veliki skup i kada će verovatno vise od pola Srbije biti u Beogradu. Za koga mi pravimo operu? Pa valjda za publiku. Ako tog dana veliki broj Nišlija bude, koji želi da gleda operu, u Beogradu, zašto bismo mi tog dana imali bilo kakvu premijeru. Održaćemo dan ranije tu predstavu, odnosno tu zakazanu premijeru opere i mislim da je to sasvim legitimna i ispravna stvar„, istakla je Sotirovski.

Nakon ove informacije redakcija City Smart-a pozvala je Narodno pozorište, međutim oni su nas preusmerili na direktora Spasoja Ž. Milovanovića, koji je baš u tom trenutku izašao iz kancelarije. Nakon toga smo uputili direktan poziv direktoru, koji je bio voljan da prokomentariše razlog pomeranja opere. Međutim, stav pozorišta, odnosno direktora razlikuje se od onog što je gradonačelnica Sotirovski izrekla. „Razlozi su organizaciono tehničke prirode. To su naše interne stvari„, kazao nam je.

Na pitanje o spekulacijama, odgovor prenosimo u celosti: „Naravno da se spekuliše, uvek se spekuliše živimo u takvm vremenu. Ma jok, nije povezano. Povezano je onoliko koliko čovek želi da ga poveže. Naša nije bila primarna ideja, mi smo kao tehnička podrška najmanje bitni„, rekao je Spasoje Ž. Milovanović.

Ostaje nepoznato da li direktor pozorišta nije bio obavešten o onome što je gradonačelnica rekla sat vremena ranije ili jedno od njih dvoje ne govori istinu.

Dragan Jevremovic

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Busker
Za 2 minuta

Dance Our Own Party

Busker
Tones And I
Za 5 minuta

Eyes Don't Lie

Tones And I
Balthazar
Za 9 minuta

Fever

Balthazar
Gwen Stefani
Za 13 minuta

Cool

Gwen Stefani
Britney Spears
Za 16 minuta

(You Drive Me) Crazy

Britney Spears

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend