Politika

Gradonačelnici Niša, Beograda, Novog Sada i Kragujevca razmenili iskustva upravljanja gradovima

Foto: Zvanična stranica Dragana Sotirovski
Gradonačelnici četiri najveća grada u Srbiji: Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca, sastali su se u Gradskoj kući. Oni su razgovarali o međusobnoj saradnji, poboljšanju funkcionisanja svojih gradova u cilju kvalitetnijeg života građana, ali i i zauzimanju jedinstvenog stava pred Vladom Srbije.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski  na čiju inicijativu je sastanak i održan, kaže da je danas iz Niša poslata važna poruka građanima cele Srbije jer je naš grad strateški vrlo značajan te da bez jakog Niša, nema jakog juga, a ni Srbije.

„Na primerima dobre prakse možemo da uradimo mnogo toga, pre svega da se brže razvijamo, poput funcionisanja sportskih društava u Kragujevcu ili javnog prevoza u Novom Sadu i Beogradu“, navodi gradonačelnica i dodaje da se nada da ćemo svi zajedno ići napred.

Čelnici najvećih gradova u Srbiji ističu da je na sastanku otvoreno mnogo tema, te da su im iskustva kolega koji se nalaze na istim pozicijama značajna, pre svega jer žele da uče na primerima dobre prakse.

„Mi smo i do sada komunicirali i pomagali se, ali je jako bitno što smo se i ovako formalno okupili, prvo zbog toga što šaljemo poruku sabornosti i jedinstvenosti, ali i lično osećam da smo svi mi porodica i da treba da se oslonimo jedni na druge“ istakao je Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca.

Sastanak u Nišu je, pored razmene iskustava gradonačelnika, imao za cilj i poboljšanje uslova života samih građana, o čemu su govorili Aleksandar Šapić, gradonačelnik prestonice i Miloš Vučević koji se nalazi na čelu Novog Sada.

„Verujem i da će  u perodu ispred nas građani imati benefite te saradnje jer ukoliko jedni drugima ne budemo pomagali, ukoliko u našoj zemlji ne budemo bili tu jedni za druge teško da će nam neko pomoći“, ističe Šapić i navodi da je važno da oni koji vode najveće gradove u zemlji podele iskustvo upravljanja u cilju dobrobiti samih građana.

Vučević takođe naglašava da  ključna stvar zajedničke saradnje dobrobit samih građana te da se nisu sastali u Nišu zarad slikanja, već zato šro imaju zajedničku viziju. „Jedna od stvari o kojoj smo govorili jeste partnerski nastup pred Vladom Srbije. Želimo da budemo aktivni učesnici,  a osnovni cilj je da naše zajedništvo dovede do poboljšanja kvaliteta života građana“, zaključuje Vučević.

Okupljeni su istakli da su ovakvi sastanci važni zbog međusobog povezivanja i razmene iskustava, te da se nadaju da sa tim nastaviti i oni koji ih zamene na najvišim pozicijama u gradovima koje vode.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Adam Levine
Za 1 minut

No One Else Like You

Adam Levine
Prince
Za 5 minuta

Thunder

Prince
D'stephanie
Za 8 minuta

Rock the Disco

D'stephanie
Cameo
Za 12 minuta

Word Up

Cameo
Estelle feat. Kanye West
Za 17 minuta

American Boy

Estelle feat. Kanye West

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend