Politika

Marinika Tepić dala iskaz u Jagodini, okupljeni joj poručili “da rasturi bandu”

Foto: print skrin snimka sa Nove S
Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić dala je iskaz u Policijskoj upravi u Jagodini povodom tvrdnji da je Dragan Marković Palma podvodio žene i maloletnice. Ispred policijske stanice u Jagodini okupio se veliki broj građana koji su je dočekali aplauzom. Ona se u policiji zadržala oko 2h nakon čega se obratila okupljenima i poručila da se ova tema tiče svih nas.

Kako se vidi na snimku Nove S, ispred policijske uprave u Jagodini okupio se veliki broj građana. Tepićeva je dočekana aplauzom, a na snimku se čuje i kako neko iz mase uzvikuje  “Rasturi bandu, Marinika”, na šta se čulo horsko “Tako je”. Među okupljenima bili su i Dragan Đilas,  lider Pokreta za preokret Janko Veselinović, Dragana Rakić iz Demokratske stranke, aktivistkinja Aida Ćorović i mnogi građani.

Nakon što je Tepićeva ušla u zgradu policijske uprave u Jagodini, okupljene žene su stale ispred stanice. Prema pisanju Nove S policija je pokušala da skloni okupljene, ali je nakon kraće rasprave odustala od toga. Podršku su joj pružili i predstavnici pokreta “Ne davimo Beograd”. Oni su držali i brojne transparente na kojima je pisalo “ Prijavi anonimno“ sa brojem telefona organizacije Astra, “Devojčica u Srbiji: moja zaštita je ćutanje”, “Kako to sistem štiti???”, “Vaša moć veća je od moćnika” i druge.

Tepićeva se u policiji zadržala oko 2h nakon čega se obratila okupljenima, a njeno obraćanje prenošeno je uživo putem fb stranice Stranske slobode i pravde. “Ovo je pitanje svih nas. Ne samo nas žena, majki i sestara, budućih baki, ovo je pitanje svakog čoveka u Republici Srbiji. Dala sam iskaz  protiv nekoliko krivičnih dela između ostalih i trgovinu uticajem i za pedofiliju i prostituciju”, kazala je ona i dodala ako smo spasili makar jednu devojčicu u Jagodini time što sam ja pokrenula sve ovo, onda smo uspeli.”

Kazala da postoji još sedam svedoka i žrtva koji su spremni da govore, a čiji identitet nije otkrila jer bi prema njenim rečima, Palma već iste večeri dobio njihova imena. Kako je istakla postoje razni načini da se osetljivi svedoci ispitaju, a da se ne dovedu u opasnost. Dok je govorila iz mase se čulo “Četrdeset godina za domaćina”.

Podsetimo Marinika Tepić je na konferenciji za novinare izjavila da se u hotelu “Alfa” u selu Končarevo kod Jagodine, kao i u klubu i prenoćištu “Tigar” u tom gradu, organizuju žurke na kojima su prisutni čelnici Grada, ali i ljudi iz političkog i javnog života. Prema rečima svedoka na žurkama su podvođene malolentice, a “uživaoci usluga” bili su predstavnici Grada, političari: ministar saobraćaja Aleksandar Antić i predsednik narodne Skupštine Ivica Dačić, kao i vlasnik televizije Kopernikus Srđan Milovanović i Srđan Knežević, vlasnik “Knez Petrola”.

Nakon što je u javnosti otvorena tema podvođenja žena i devojčica, Više javno tužilaštvo u Jagodini pokrenulo je istragu. Međutim samo par dana kasnije slučaj je izmešten u Kraljevo. Ovu odluku tužilaštvo je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

Dragan Marković Palma negirao je optužbe i sve pripisao političkoj igri. Dan nakon što je u javnosti odjeknula priča o podvođenju žena i devojčica, oglasio se Ivica Dačić koji je kazao da je u Jagodinu dolazio samo u poseti muzeju i na otvaranje fabrika, dok se ostali navodni učenici “zabranjenih žurki” nisu oglašavali.

Pre par dana  oglasio se i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. On je za RTS kazao je da dosad nije želeo da se izjašnjava o slučaju podvođenja žena i devojčica u Jagodini, jer to nije posao za političare, već za nadležne organe i institucije. Poručio je da su iznete teške optužbe na računa prvog čoveka Jagodine, i da će neko morati da odgovara, a ko će to biti pokazaće istraga. On je takođe istakao da zaštićenih nema niti će ih biti.

Premijerka Srbije, Ana Brnabić izjavila je da je spremna da odmah da iskaz ako neko smatra da ima informacije o slučaju Palma, ali ih nema. Takođe je navela da su u pitanju ozbiljne otužbe i da ako  ima informacije o tome mora odmah da je kaže nadležnim organima.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 9 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 6 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 2 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 58 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend