Politika

Marinika Tepić iznela nove dokaze, pomoćnica gradonačelnika Jagodine podnela krivičnu prijavu

Foto: Hotel "Alfa", zvanični sajt
Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić, iznela je u javnost nove detalje u slučaju "podvođenja žena i devojčica" u Jagodin , u kojima su prema njenim i rečima, svedoka, učestvovali prvi čovek tog Grada, Dragan Marković Palma i ministri u Vladi. Ona je gostujući na N1 pročitala još jedan iskaz, kako je rekla, „funkcionera koji je tome svedočio godinama, od mandata 2008. do sada“, sa, kako navodi, brojih „političko-privrednih“ putovanja u Paraliju, Beč, Rim, Pariz.

„Šema je uvek ista, proslava nečega uglavnom uz estradne zvezde – Cecu, Đanija, Acu Lukasa, oni su mamac. A kada se zvanični deo završi oko ponoći, na posao stupaju animir dame. Na putovanjima ih je bilo po nekoliko, putuju sa našom delegacijom i uočljive su svojim izgledom i garderobom. Neke su iz Jagodine, ima ih koje formalno rade u javnim preduzećima, recimo u JP Standard i iz okolnih sela, a sve koordinišu Palmine sekretarice”, napisao je svedok.

Svedok je obrazložio da  to ne čine same. “One ih zovu, određuju koja gde i kome ide posle otvorenog dela slavlja. Među najerdovnijima je Palmin gradonačelnik Ratko Stevanović, koji jeste čovek u poodmaklim godinama ali, svedok kaže, sve je to viđao svojim očima. Mesta u Jagodini ii okolini ima više, među aktuelnijima je klub Tigar u kome postoji ljubičasta soba za to. Sa zaključkom da je ovo školski primer elitne prostitucije i podvođenja žena“, pročitala je iskaz Marinika Tepić.

Tepićeva je kazala i da za takozvane „telefone za druženje“ postoji svedok, koji je ispričao šta se dešavalo. „Imamo snimljenog svedoka koji objašnjava situaciju kada je došao na razgovor, on vrlo jasno objašnjava i ponudu telefona za druženje, kako sam kaže. Ja sam sve citirala“, kazala je ona.

Dodala je da joj se nakon što je otvorila ovu temu javno, obraća veliki broj građana Jagodine, koji su upoznati sa slučajem. Prema njenim rečima obratile su joj se i žrtve. „Obraćale su se i žrtve, deo je u inostranstvu i one su hrabrije, jer nemaju fizički strah od ugrožene bezbednosti, ali ima svedoka i iz Jagodine“, istakla je Tepićeva.

Ona je kazala da se Marković ponaša kao Jutka, krijući se iza ženske suknje, komentarišući da su čak 393 žene zaposlene u javnom sektoru u Jagodini protiv nje podnele krivičnu prijavu zbog izazivanja panike i nereda”. Među ženama koje su podnele prijavu protiv Tepićeve je i pomoćnica gradonačelnika Jagodine, Marija Jovanović.

U međuvremenu se oglasila “Mreža žena protiv nasilja” i zatražila od tužilaštva u tom gradu da “bez odlaganja“ ispita detalje u vezi navoda o umešanosti predsednika “Jedinstvene Srbije”, Dragana Markovića Palme u “slučaj podvođenja devojčica i žena u Jagodini“, a od Markovića da podnese ostavku na sve funkcije i “preuzme kako političku tako i ličnu odgovornost za taj čin”.

Podsetimo Marinika Tepić je na konferenciji za novinare izjavila da se u hotelu „Alfa“ u selu Končarevo kod Jagodine, kao i u klubu i prenoćištu „Tigar“ u tom gradu, organizuju žurke na kojima su prisutni čelnici Grada, ali i ljudi iz političkog i javnog života, Više javno tužilaštvo u tom gradu pokrenulo je istragu. Prema rečima svedoka na žurkama su podvođene malolentice, a “uživaoci usluga” bili su predstavnici Grada, političari: ministar saobraćaja Aleksandar Antić i predsednik narodne Skupštine Ivica Dačić, kao i vlasnik televizije Kopernikus Srđan Milovanović i Srđan Knežević, vlasnik “Knez Petrola”.

Dragan Marković Palma negirao je optužbe i sve pripisao političkoj igri. Dan nakon što je u javnosti odjeknula priča o podvođenju žena i devojčica, oglasio se Ivica Dačić koji je kazao da je u Jagodinu dolazio samo u poseti muzeju i na otvaranje fabrika, dok se ostali  navodni učenici “zabranjenih žurki” nisu oglašavali.

 

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 52 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 49 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 45 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 41 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend