Izbori 2023 Politika

Migracije birača jedna od najvažnijih tema za opoziciju

Na konferenciji za medije koja je održana 1. februara potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković, i narodna poslanica Ana Eraković naveli su migracije birača kao jednu od najvažnijih tema za opoziciju.

„Tema koju imamo u Nišu i koja će biti sve aktuelnija je tema migracije birača”, rekao je Đorđe Stanković. Dodao je da su došli do proverene informacije o tome da poslanici SNS-a vrše pritisak na pripadnike MUP-a i tako koriguju birački spisak.

Stanković navodi da je u pitanju brisanje birača koji nisu bili aktivni na nekoliko prethodnih izbora i upisivanje birača koji žive u okolini Niša i prijavljuju mesto prebivališta u Nišu. Rešenje vidi u predstavnicima opozicije koji bi kontrolisali birački spisak. „Nemoguće je da potpunu kontrolu imaju institucije koje ne dozvoljavaju opoziciji da priđe”, zaključio je on.

Ana Eraković pozvala je MUP, Javno tužilaštvo i Unutrašnju kontrolu da ispitaju ove navode i utvrde da li se poštuje procedura, te da li se radi o prebivalištu ili boravištu.

„Ono što je najbitnije jeste da li policija vrši terensku kontrolu tih prijavljenih birača”, dodala je ona. Navela je i da je policija u obavezi da utvrdi da li neko stvarno živi na adresi na koju se prijavio i da li radi u Nišu. Dodala je da bi policija trebalo da ispita i to da li određena kvadratura odgovara broju prijavljenih, ukoliko se utvrdi da veći broj ljudi živi na istoj adresi.

Ukoliko građanima stignu pozivi za glasanje drugih ljudi, oni treba da odu u MUP i odjave sve fantomske glasače sa adrese. Ana dodaje da građani već sada mogu da odu do MUP-a i provere ko sve živi na njihovoj adresi i tako spreče migracije birača.

Ganja Nikolić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Nothing But Thieves
Za 2 minuta

Welcome to the Dcc

Nothing But Thieves
Imany
Za 4 minuta

Wonderful Life

Imany
Alesha Dixon
Za 8 minuta

Boy Does Nothing

Alesha Dixon
Buggles
Za 12 minuta

Video Killed the Radio Star

Buggles
Boy George And Culture Club
Za 15 minuta

Bow Down Mister (a Small Portion 2B Polite Mix)

Boy George And Culture Club

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend