Politika

Na izgradnji akva-parka radiće grupa izvođača među njima i porodična firma funkcionera SNS-a

Foto: Pixabay
Grupa ponuđača koje čine: Alex E&C d.o.o. i Krip-inžinjering iz Beograda, Vodogradnja iz Pukovca koja nastupa sa firmom Vostok investments iz Subotice, radiće na prvoj fazi izgradnji akva parka u Niškoj Banji. Inače firma Vodogradnja je u vlasništvu porodice Ljubić, poznatijih pod nadimkom Međarci, a jedan od Ljubića, Goran je predsedenik opštine Doljevac i funcioner SNS-a. Zanimljivo je međutim da gradonačelnica Dragana Sotirovski nije umela da kaže novinarima koje firme su dobile posao na tenderu, s obzirom na to da se radi o članu stranke u kojoj i sama ima partijsku knjižicu.

Investicija je sa PDV-om vredna nešto više od 2 milijarde dinara, a kako piše u odluci o ugovoru, konzorcijum predvodi Alex E&C koji ima iskustva gradnje akva-parka u Vrnjačkoj banji.

Iz dostavljenog dokaza, Potvrde referentnog naručioca – investitira Amiga Aqua, utvrđeno je da je privredni subejkat Alex E&C izveo građevinske radove, građevinsko-zanatske radove i radove na elektroenergetskim instalacijama na objektu Akva-park u Vrnjačkoj banji koji obuhvataju i izgradnju bazena sa talasima ukupne površine vodenog ogledala 1.410 m2 i radove na izgradnji “lenje reke” ukupne površine 1.800 m2 – piše u obrazloženju Komisije.

Firma Alex E&C radila je na izgradnji akva-parka u Doljevcu, kao i na bazenu u Svrljigu, a usko su specijalizovani upravo za ovakve projektanske i građevinske radove.

Dok je  Krip-inženjering je, kako piše na njihovom sajtu, firma sa dugom tradicijom, a do sada su radili na stotine građevinskih projekata od socijalnih stanova, preko privatnih stambenih kompleksa do akva parkova na Ubu i u Obrenovcu.

Vodogradnja će kako piše u odluci raditi sa firmom iz Subotice. Ovo nije jedini posao koji je Vodogradnja dobila u Nišu. Naime ova firma već godinama unazad radi na održavaju puteva, asfaltiranju i krpljenju udarnih rupa.

Podsetimo gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je pre nedelju dana na sednici Skupštine Grada novinarima kazala da je izabran konzorcijum izvođača koji će raditi na izgradnji akva parka, ali nije znala ko ih čini, te kako je kazala ne bi da pogreši i da lažnu informaciju.

Kompleks akva-parka prostiraće se na površini od oko 5,4 hektara, a moći će da primi  3.400 posetilaca na dnevnom nivou. Idejni projekat predviđa i zatvoreni objekat površine preko 2.000 kvadratnih metara u kojem će se nalaziti bazeni, spa centar, hidromasažne kade, masažni blok, kao i restoran, koji će raditi tokom cele godine, dok će ostali sadržaji raditi samo tokom leta.

U prvoj fazi izgradnje predviđeni su radovi na zatvorenom objektu, pomoćnoj zgradi, bazenu sa talasima, rekreativnom i vitality bazenu, lenjoj reci i mašinskoj sali.

Rok za izgradnju akva parka je tri godine. Prvo će biti izgrađen zatvoreni deo, a onda i otvoreni. Posao rukovođenja akva parkom će biti poveren SC Čair, a radovi treba da počnu na proleće.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Pete Townsend
Za 1 minut

Face to Face

Pete Townsend
Rolling Stones
Za 5 minuta

(I Can't Get No) Satisfaction

Rolling Stones
Mambo All Stars And a.Banderas
Za 9 minuta

Bella Maria of My Soul

Mambo All Stars And a.Banderas
Francoise Hardy
Za 13 minuta

Comment Te Dire Adieu

Francoise Hardy
Badfinger
Za 15 minuta

Without You

Badfinger

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend