Politika

Na skupu socijalista Palma o ukidanju komunalne milicije, pauka i fiskalizaciji

Patriotski princip i zalaganje za prava radnika osnovni su ciljevi kojima će se voditi socijalisti, poručio je kandidat za premijera Ivica Dačić na konvenciji u Nišu. Sa druge strane njegov koalicioni partner Dragan Marković Palma se osvrnuo na probleme sa lokala i zatražio ukidanje komunalne milicije, pauk vozila, fiskalnih kasa na pijacama, kao i uvođenje besplatnog javnog prevoza za sve građane Niša.

Za razliku od dosadašnjih konvencija drugih političara, Dačića i Palmu dočekao je crveni tepih ispred Pozorišta, a igralo se i narodno kolo ispred ove institucije kulture.

Socijalisti kažu da su na jugu Srbije uvek imali veliku podršku građana gde kako navode uvek dobiju i najviše glasova. S toga smatraju da će njihovu politiku podržati veliki broj građana kako na parlamentarnim tako i na lokalnim izborima. Kada je reč o predsedničkim izborima podršku su pružili Aleksandru Vučiću, lideru naprednjaka čiju pobedu očekuju već u prvom krugu.

Politika socijalista se objašnjava Dačić zasniva na dva principa: patriotskom koji se tiče očuvanja Kosova i prijateljstva sa Rusijom i Republikom Srpskom i socijalističkom koji se odnosi na radnička prava.

“Zalaganje za ljude koji žive od svoga rada a Niš je oduvek bio grad radnika, kao i ceo jug Srbije, ali je s druge strane i Niš ali i ceo jug Srbije primer jednog nejednakog razvoja svih krajeva Srbije. Zato i Niš i svi oni koji žive od svog rada treba da imaju veću podršku centralne Vlade u Beogradu”, ističe Dačić.

Pored Dačića Nišlijama se obratio i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma koji je odmah izneo sve ono što po njegovom mišljenju nije dobro za građane Niša.

Marković je od Igora Novakovića zamenika predsednika Skupštine Grada, za koga je mislio da ima veću moć i da je na čelu niškog parlamenta, zatražio da ukine komunalnu milicuju, vozilo pauk, fisklane kase na pijaca, kao i da “džipove koje su kupili koriste građani Niša a ne da se puni budžet od kazni običnih ljudi”.

Obrazložio je Marković prisutnima da u Jagodini ne postoji  komunalna milicija i da je ona potrebna velikim gradovima poput Beograda, a ne onim u kojima žive radnici i jedva sastavljaju kraj s krajem.

Njegov govor naišao je na odobrenje prisutnih u sali, a iz mase su se čuli i komentari “Eto kako je u Jagodini, toga nema ko nas”.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 57 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 54 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 50 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 46 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend