Politika

Naprednjaci presretali vozače automobila i delili stranački materija na više lokacija u gradu

Aktivisti Srpske napredne stranke započeli su predizbornu kampanju na više lokacija u Nišu. Naprednjaci su građanima delili promotivni materijal, a zaustavljali su čak i vozače na kolovozu, što je dovelo do zakrčenja saobraćaja.

Nekoliko desetina naprednjaka u plavo belim uniformama delila su stranački materijal prolaznicima na više mesta u gradu: u ulici Stefana Prvovečanog i u Durlanu kod OŠ “Mika Antić”, a neki su čak i zaustavljali sabraćaj i pritrčavali vozačima ne bi im kroz prozor dali propagandni materijal u vidu brošura, kalendara blokova i olovki.

“Šta nema kačketa?” pita jedan sugrađanin u prolazu, a naprednjaci odgovaraju biće i nude mu ono što trenutno imaju.

Vozači trude i uzvikuju pogrdne reči nervozni zbog gužve i revoltirani time što naprednjaci istrčavaju na ulicu i dele promo materijal, dok je kolona sve duža.

Nišlije komentarišu  da ometaju saobraćaj i pitaju da li će i oni dobiti prekršajne naloge i prijave zbog kretanja po kolovozu poput učesnika decembarskih ekoloških protesta.

“Presreću vozače i guraju propagandni materijal kroz prozor. Hoće li i njima pisati prijave zbog nepropisnog kretanja kolovozom” glasi jedan od komentara.

Ono što je zasmetalo vozačima je i činjenica da naprednjaci koji presreću vozila to moraju da dokumentuju, te mobilnim tefonima fotografišu trenutak u kojima aktivista daje promo materijal vozaču, bez pitanja ili dozvole.

Današnjoj akciji prisustvovala je i nekolicina vođenijih naprednjaka na visokim položajima u Gradu, ali oni za razliku od aktivista nisu imali uniforme prepoznatljivih boja. Njihova današnja uloga je bila posmatračka.

Podsetimo, parlamentarni i predsednički izbori održaće se 3. aprila, a predsednik sutra drži predizborni skup u Merošini, tačno u podne.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 43 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 39 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 36 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 31 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend