Politika

Nemačke zastave u centru Niša

U noći za nama u centru Niša postavljene su nemačke zastave. Iz kog razloga sa bandera u strogom centru jedna pored druge viore nemačka i srpska zastava nije poznato, ali ono što jeste poznato je da danas nemačka kancelarka Angela Merkel dolazi u posetu Beogradu.

Da li zbog solidarnosti sa glavnim nam gradom Beogradom koji dočekuje nemačku kancelarku ili nečeg drugog, tek u samom centru pored Gradske kuće i na Trgu kralja Milana osvanuše i nemačke zastave.

Kancelarka Savezne Republike Nemačke Angela Merkel doputovaće danas u zvaničnu posetu Srbiji. U Beogradu su, za doček Merkelove okačene nemačke zastave. Kako mediji prenose, na zgradi Geneksa na Novom Beogradu postavljene su zastave Nemačke i Srbije u znak dobrodošlice kancelarki Merkel, a takođe su postavljeni i bilbordi na kojima su takođe srpska i nemačka zastava sa porukom dobrodošlice.

Prema najavama Merkel bi na Aerodrom Nikola Tesla trebalo da stigne oko 16 sati, nakon čega je organizovan svečani doček ispred Palate Srbija. Da li je to razlog zbog koga Niš danas ima dve zastave, i da li su se još neki gradovi solidarisali, još uvek nije poznato. Na društvenim mrežama Nišlije objavljuju fotografije i postavljaju pitanje da li to Niš prati trendove Beograda.

Prilikom diplomatskih poseta nekog grada jeste širom prihvaćeno da se u znak dobrodošlice postavljaju zastave zemlje čiji predstavnik dolazi u posetu, pa su mnogi šaljivi komentari bili da će možda baciti pogled kroz prozor iz aviona ako bude preletala iznad Niša, ili je to sasvim u redu jer Evropska unija sarađuje sa Srbijom. Međutim, nisu svi bili raspoloženi za humor, ima i onih koji misle da nije u redu da se zastave zemlje koja je okupirala Srbiju postavljaju po gradu jer mnogi još pamte vreme okupacije, dok drugi veruju da je to kao znak dobre saradnje između Evropske unije i Srbije, a Niš verovatno pokušava da ne izostaje.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Laurel
Za 0 minuta

Scream Drive Faster

Laurel
Elle King
Za 4 minuta

Under Influence

Elle King
Marvin Gaye
Za 7 minuta

You

Marvin Gaye
Red Hot Chili Peppers
Za 9 minuta

Snow (Hey Oh)

Red Hot Chili Peppers
Faith No More
Za 13 minuta

Edge of the World

Faith No More

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend