Politika

Nova stranačka funcija za gradonačelnicu Niša, Sotirovski u Predsedništvu SNS-a

Gradonačelnica, Dragana Sotirovski izabrana je za člana Predsedništva SNS-a,i to na predlog samog predsednika stranke i države Aleksandra Vučića.

„Ukazana mi je velika čast koja sa sobom nosi i ogromnu odgovornost jer sam na predlog predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića predložena i izabrana za člana Predsedništva SNS, najveće političke partije u regionu. Nastavljamo za što snažniju Srbiju, za što jači Niš“, napisala je Sotirovski na Fejsbuk stranici.

Ona je koliko do juče, bila u Glavnom odboru SNS-a, vrlo brzo po pristupanju stranci 2018. godine kada je novinarsku karijeru na RTS-u zamenila političkom.

Prema pisanju pojedinih medija pored Sotirovski u Predsedništvo iz Niša izabrani su i  Jelena Žarić Kovačević i Zvezdan Milovanović, dok je Boban Džunić postao deo Glavnog odbora.

Kako je preneo RTS, Ana Brnabić je kazala da je izabrano oko 50 novih članova Predsedništva  i da među njima ima veliki broj žena. Predsedništvo je  inače jedno od najbrojnih tela SNS-a, ali koliko članova ima nije poznato jer takva informacija nije dostupna javnosti.

Brabić je takođe kazala i da je  Vučić  odbio jednoglasne predloge svih odbora SNS da ponovo bude predsednik stranke. Prema njenim rečima on će na toj funkciji ostati do aprilskih izbora, a posle će se odlučivati o novom predsedniku naprednjaka i njegovom zameniku.

Podsetimo  u Beogradu je juče organizovan skup naprednjaka, a više autobusa iz Niša i drugih gradova u ranim jutarnjim časovima krenulo je put prestonice.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Red Hot Chili Peppers
Pre 28 minuta

The Drummer

Red Hot Chili Peppers
Lathums
Pre 25 minuta

Say My Name

Lathums
Kings of Convenience
Pre 21 minut

Fever

Kings of Convenience
Jamala
Pre 17 minuta

1944

Jamala
Joe Cocker
On Air!

Hard Knocks

Joe Cocker

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend