Politika

Obradović na otvaranju nove kancelarije Dveri u Nišu: Porodična politika je politika budućnosti

Foto: Dveri Niš
Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri otvorila je danas u Nišu svoju novu kancelariju u Podzemnom prolazu. Otvaranju nove kancelarije prisustvovao je predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, koji je istakao da je niški odbor jedna od njihovih najaktivnijih lokalnih organizacija u Srbiji.

Kako je kazao Dveri su u Nišu, na čelu sa potpredsednicom pokreta prof. dr Tamarom Milenković Kerković, u poslednjih nekoliko meseci pokrenule niz vrlo važnih akcija u oblasti ekonomske, socijalne, porodične i ekološke politike i dodao da je to pravac na kome će nastaviti da rade.

„Otvaranje nove kancelarije je prosto jedan zamajac u tom radu. Nedostajalo je mesto na kome možemo da se okupljamo, na koje mogu da dođu građani. Ovo je jedan veliki iskorak za niške Dveri, koje ja vidim kao jednu od najaktivnijih i najjačih političkih opozicionih organizacija u Nišu, koji je jedan slobodarski grad i verujem da će prve političke promene u Srbiji biti u Nišu“, rekao je Obradović za City Smart radio.

On je dodao da je tokom šetnje ulicama Niša imao priliku da vidi koliko ljudi podržavaju promenu sistema, što je i njihova centralna poruka.

„Ovde više nije dovoljna samo smena vlasti, to smo imali, ali nismo imali suštinsku promenu političkog sistema“, naglasio je Obradović.

Predsednik Dveri je kazao da je smena političkih generacija ključna promena koja je potrebna.

„Ljudima je dosta potrošenih lidera, istih faca, praznih obećanja kojih smo se naslušali. Oni su jednostavno rekli sve što su imali i uradili sve što su mogli. Naravno to nosi novu politiku, koja po našem mišljenju nosi i političku odgovornost i lustraciju onih koji su se ogrešili o zakon u prethodnom periodu“, rekao je Obradović.

Centralna poruka promene sistema, poručuje Boško Obradović, je uvođenje reda, zavođenje pravde i odgovornost onih koji su, kako navodi, narod opljačkali i upropastili u nekom prethodnom periodu.

Nova vlast, dodaje, trebalo bi da postavi stvari na zdravim temeljima, a to su porodica, domaća privreda i domaća poljoprivreda i tradicionalni sistem vrednosti.

„Dveri su prepoznale porodičnu politiku kao politiku budućnosti, koja je najvažnija za 21. vek i na tom temelju bi trebalo da počiva nova vlast“, istakao je Obradović.

Tim povodom najavio je za Svetski dan porodice, 15. maj, protest ispred Narodne skupštine u Beogradu.

„To će biti podrška porodičnih vrednosti i zaštite domaćeg ekonomskog interesa, odnosno podrška domaćim privrednicima i poljoprivrednicima koji imaju veliki problem u pandemiji. Dok naša vlast podržava strane kompanije, domaći privrednici propadaju“, zaključio je Obradović.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 35 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 32 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 29 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 24 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend