Politika

Odbornik Stanković traži da se najugroženijim Nišlijama obezbedi po 15.000 dinara za ogrev

Foto: City Smart, arhiva
Odbornik koalicije "Niš moj grad", Miodrag Stanković podneo je inicijativu kojom traži da se rebalansom budžeta za tekuću godinu predvide sredstva za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništa. Stanković zahteva da Grad obezbedi vaučere u vrednosti od 15.000 dinara koje će građani iskoristiti za kupovinu ogreva kao i pakete pomoći.

„Građani Niša su u ozbiljnim finansijskim problemima, nalazimo se u sred energetske krize. Poskupljenja energenata dalekosežno pogađaju ne samo socijalno ugroženo stanovništvo, već i sve građane. Socijalno najugroženiji građani zbog visoke cene energenata nisu u mogućnosti da  prevaziđu poteškoće u vezi sa nabavkom ogreva za predstojeću zimu“, kaže Stanković.

Imaći sve to u vidu traži da se rebalansom budžeta za tekuću godinu obezbede vaučeri u vrednosti od 15.000 dinara namenjenu socijalno ugroženim Nišlijama, koje bi oni iskoristili za plaćanje računa, ili ogreva. Takođe traži i da se obezbede paketi pomoći sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za ličnu higijenu.

„Da se obezbede paketi pomoći sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, za sve penzionere koji imaju penziju ispod 30.000 dinara, kao i socijalno ugroženim licima koja su na evidenciji Centra za socijalni rad“, traži odbornik.

Navodi da je poskupljenje osnovnih životnih namirnica udar na kućni budžet svakep porodice u Srbiji, a posebno kategorija socijalno ugroženog stanovništva.

„Gotovo da ne postoji grupa namirnica koja je zadržala istu cenu u odnosu na prošlu i početak ove godine. Došli smo u situaciju da građani kupuju hranu na komad ili pazare samo ono što moraju. Кupovina prosečne potrošačke korpe predstavlja izazov čak i za prosečnu srpsku porodicu“, navodi Stanković.

Dodaje da krizu najviše osećaju naujgroženiji. „Moramo učiniti sve što je potrebno kako bi svi zajedno prevazišli krizu u kojoj se nalazimo, a krizu najviše osećaju najugroženiji“, zaključuje Stanković.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Faith No More
Za 1 minut

Edge of the World

Faith No More
Toploader
Za 5 minuta

Some Kind of Wonderful

Toploader
Jonny Lang
Za 8 minuta

Lie to Me

Jonny Lang
Rabbitt
Za 12 minuta

Locomotive Breath

Rabbitt
Tom Jones
Za 15 minuta

If He Should Ever Leave You

Tom Jones

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend