Politika

Odlaže se objavljivanje konačnih rezultata zbog ponavljanja glasanja, odlučila Republička izborna komisija

Konačni rezultati izbora neće biti poznati do daljenjeg, a razlog je ponavljanje glasanja u pojedinim mestima, saopštila je Republička izborna komisija. U Nišu je poništeno glasanje na jednom, a Gradska izborna komisija nije mogla da utvrdi rezultate glasanja na još tri biračka mesta.

U saopštenju Republičke izborne komisije navedeno je da u skladu sa Zakonom o izboru narodnih poslanika, lokalne izborne komisije imaju rok od 96 sati od zatvaranja biračkih mesta da utvrde zbirne izveštaje o rezultatima glasanja, a taj rok ističe večeras u 20č. Međutim, taj rok se odlaže jer će glasanje biti ponovljeno u pojedinim mestima.

“Istim zakonom je propisano da se ovaj rok pomera u slučaju onih lokalnih izbornih komisija na čijoj teritoriji se glasanje na nekom biračkom mestu ponavlja, te se u tom slučaju rok od 96 časova računa od zatvaranja biračkog mesta na kojem se glasanje ponavlja, odnosno od donošenja odluka po pravnim sredstvima koja eventualno budu podneta zbog tog ponovljenog glasanja”, navode.

Na sajtu Republičke izborne komisije objavljeno je rešenje po kome je na nekim biračkim mestima poništeno glasanje, a u tim lokalnim samoupravama se odlaže utvrđivanje konačnih rezultata. Takav slučaj je i u Nišu gde je glasanje poništeno na jednom mestu.

Iz Gradske izborne komisije kažu da su poništili glasanje na biračkom mestu 7 u Crvenom Krstu i za predsedničke i za parlamentarne izbore, kao i da su doneli rešenje gde ne mogu da utvrde rezultate glasanja za predsedničke izbore, a reč je o biračkim mestima: 13 Niška Banja, 11 i 23 Pantelej. Dodaju da konačnu odluku i ponavljanju glasanja ipak ima Republička izborna komisija.

Iz Republičke izborne komisije navode da se u ovom trenutku ne može utvrditi tačno vreme kada će biti objavljeni konačni rezultati predsedničkih i parlamentarnih izbora.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 12 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 9 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 6 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 1 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend