Politika

Opozicija poziva gradonačelnicu da obuče žuti prsluk i sama da primer kovid redarima

Izjava gradonačelnica Niša da će korisnici socijalne pomoći biti angažovani kao kovidi redari, uzburkala je javnost, a na nju je ošto reagovala opozicija, kao i nevladin sektor. Iz Porkreta za preokret pozivaju prvu ženu grada da sama svojim primerom pokaže kako se to radi. Oni predlažu da Sotirovski obuče žuti prsluk, stavi žutu traku i obiđe "crne tačke“, poput pijaca i autobusa.

„Pozivamo gospođu Sotirovski da sama da primer i da prva obuče žuti prsluk, stavi žutu traku i da obiđe crne tačke, kao što su pijace i autobusi“, navode iz Pokreta Janka Veselinovića.

Ističu da ona prebacuje odgovornost za uvođenje reda na korisnike socijalne pomoći, iako su, kako navode, aktivisti SNS-a i zaposleni u javnim preduzećima bili u punoj hali “Čair” 16. jula na partijskom skupu, bez poštovanja epidemioloških mera.

Oni dalje navode da bi primer gradonačelnice trebalo da slede i zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama, koji su se kako tvrde iz Pokreta za preokret, zaposlili preko partijskih knjižica.

Time bi kako kažu popunili mesta redara i ne bi bilo potrebe da se angažuju socijalno ugroženi, kad već zaposleni u javnom sektoru, navode, ne obavljaju posao za koji su plaćeni.

Podsetimo Sotirovski je pre par dana izjavila da će primaoci socijalne pomoći biti angažovani na poziciji kovid redara i da će kontrolisati crne tačke u gradu, nakon čega se oglasila NVO “Inicijativa za ekonomska i socijalna prava” i zatražila  da gradonačelnica odustane od te ideje ili da se taj rad plati.

Dan kasnije Dušica Davidović zamenica gradonačelnice, resurno zadužena za socijalna pitanja objasila je da će primaoci socijalne pomoći biti plaćeni za svoj rad, ali i da će oni raditi kao komunalni, a ne kovid redari.

Prema njenim rečima oni će opominjati građane da poštuju mere koje su na snazi, ali neće moći da da ih kažnjavaju, već će to kao i do sada činiti komunalna milicija. Komunalnim redarima će biti plaćeno 18.500 mesečno, a socijana pomoć im, kako je kazala Davidovićeva, neće biti ukinuta.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Gloria Gaynor
Za 0 minuta

I Will Survive

Gloria Gaynor
Lacni Franz
Za 3 minuta

Naj Ti Poljub Narise Ustnice

Lacni Franz
Nicim Izazvan
Za 7 minuta

Jer Te Vise Ne Volim

Nicim Izazvan
David Austin
Za 11 minut

Turn to Gold

David Austin
Virgins
Za 15 minuta

Rich Girls

Virgins

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend