Politika

Opozicija traži da se korisnicima Narodne kuhinje obezbede obroci i vikendom

Miodrag Stanković, Niš moj grad
Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša, podneo je odborničku inicijativu kojom traži da se korisnicima Narodne kuhinje omogući kontinuirano snabdevanje hranom, kako radnim danima, tako i vikendom.

Stanković je od čelnika gradske vlasti zatražio da izdvoje dodatna sredstva iz budžeta kako bi se za najugroženije sugrađane obezbedili dodatni obroci u zimskom periodu.

“Zahtevam da se obezbede dodatna sredstva iz budžeta Grada Niša za korisnike Narodne kuhinje i da se hrana deli kako radnim danima tako i vikendom. U zimskim uslovima, kada su prisutne velike hladnoće, a pored toga imamo i ozbiljnu epidemiološku  situaciju, to je važno pitanje koje mora biti rešeno našim najugroženijim sugrađanima”, traži opozicioni odbronik.

Napominje da korisnici Narodne kuhinje kuhinje hranu dobijaju samo radnim danima, dok vikendom i praznicima ostaju bez iste i dodaje da je “vikend gradovanje” ozbiljan problem za one koji sebi ne mogu da priušte obrok.

“Od nedavno oko 1.000 najsiromašnijih građana Niša u Narodnoj kuhinji dobija tople obroke samo radnim danima, dok subotom i nedeljom, kao i u vreme praznika ostaju bez hrane. Кorisnici kažu da je hrana “uglavnom dobra”, iako nema mesa, povrća i voća, a za praznik ponekad dobijaju po kesu makarona i pirinča”, kaže Stanković i dodaje da hrana mora se poboljša.

Stanković ističe da pored “tankih” obroka koji dobijaju korisnici Narodne kuhunje zabrinjava i podatak da ih je sve više i da je pandemija koronavirusa naugroženije građane dodatno osiromašila. Zbog čega traži da Grad hitno reaguje i preuzme sve neophodne mere da bi se pomoglo najugroženijim sugrađanima.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 58 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 55 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 51 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 47 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend