Politika

Opozicija traži da se odluka o uvođenju “Oka sokolovog” stavi van snage dok se ne reši problem parkirališta u gradu

Miodrag Stanković, odbornik koalicije "Niš moj grad" podneo je inicijativu kojom traži da se odluka o uvođenju video-nadzora "Oko sokolovo“ stavi van snage dok se ne reši problem parkirališta u gradu. Stanković ističe da je sa uvođenjem ovog sistema preuranjeno, jer smatra da nije realno kontrolisati nepropisno parkiranje u gradu u kome nema dovoljnog broja parking mesta.

“Nedostatak parking mesta je bolna tačka Nišlijama i to je decenijski problem. Trebalo je prvo rešiti problem nedostatka parking mesta, pa onda uvoditi sistem kažnjavanja za nepropisno parkiranje. Izgradnja parking garaža prioritet je u odnosu na novac koji je dat za nabavku automobila za “Oko sokolovo”, ističe Stanković.

S toga traži da se ova odluka stavi van snage, dok se ne reši problem nedostatka parking mesta u gradu jer će kako kaže građani već od narednog meseca plaćati kazne zbog neropisnog parkiranja iako nemaju gde da ostave svoja vozila. “Zahtevam da se odluka o uvođenju video-nadzora Oko sokolovostavi van snage, dok se ne reši parkiranje u gradu”, kaže Stanković.

Oko sokolovo je u Niš stiglo 1. jula, a kako je tom prilikom rečeno Komunalna milicija neće kažnjavati građane u prvih mesec dana, već će ih samo opominjati da su napravili prekrašaj. Naplata kazni za nepropisno parkiranje počinje od 1. avgusta, a kazne iznose 5.000 dinara, odnosno 2.500 ukoliko se plati u roku od 8 dana.

Podsetimo, tender za Oko sokolovo raspisan je pre skoro godinu dana, a posao su dobili beogradski “Parking servis” i firma “Prokomsoft” iz Novog Sada, dok je firma “Easy park”, koja je ponudila skoro pet puta nižu cenu, odbijena.

Iz te kompanije osporavali su konkursnu dokumentaciju i ukazivali da je niško preduzeće i pre pokretanja tendera namenilo ugovor “Parking servisu” iz Beograda, a na zloupotrebe su upozoravali i predstavnici niške opozicije.

Jelena Jocić

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Ispravno razmišljanje i da se ogradim ne pripadam ni jednoj stranci, parkiranje je zaista problem u ovom gradu, jer kada se gradilo, nije se razmišljalo unapred da će se vremenom broj stanovnika i broj automobila povećati, a ne razmišlja se ni danas. A najjednostavnije je samo kažnjavati. Nas gradjane niko nikada ništa i ne pita. I onda se čovek stvarno zapita šta je grad učinio po pitanju da prvenstveno svojim gradjanima omogući jedan fukncionalan život u jednom gradu te veličine. Odsutnost logistike je evidentan, dalje i ne treba komentarisati. Bravo za bilo koga ko se oglasio po pitanju Oka sokolovog. Mnogo toga bitnijeg nije rešeno ( kanalizacija koja je užasna u celom gradu npr.), ali je bitno da se uzimaju pare gradjanima. Toliko o tome.
    Pozdrav

  • Gde će taxisti preuzimati stranke ako će im video nadzor stalno visiti nad glavom odnosno nad zaradom ?

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 13 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 10 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 6 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 2 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend