Politika

Počasni konzul Mađarske u Srbiji, Miloje Branković odlikovan ordenom Viteškog krsta

Počasni konzul Mađarske u Srbiji, Miloje Branković odlikovan je mađarskim ordenom "Viteški krst“ za doprinos ojačavanju veza između Srbije i Mađarske. Njegova ekselencija, ambasador Republike Mađarske, Atila Pinter uručio je orden počasnom konzulu.

“Predsednik Mađarske odlikovao je Miloja Brankovića, počasnog konzula Mađarske u Nišu ordenom za zasluge “Viteškim krstom” za njegova izvanredna zalaganja kojim dopirnosi razvoju mađarsko – srpskih odnosa”, istakao je ambasador Atila Pinter prilikom dodele ordena.

On je kazao da su odnosi između dve zemlje po istorijskim merilima na izuzetno visokom nivou, a da je tome doprineo sam konzul, delujući na Jugu Srbije.

“Kao poznati i priznati poslovni čovek u svom gradu, doprinosi razvoju ekonomskih odnosa dve zemlje što pomaže pokretanju novih mađarskih investicija u regionu, ” istakao je ambasador Mađarske.

Pinter je kazao da je Mađarska odlučna u nameri da pojača prisustvo na jugu Srbije pre svega u oblasti ekonomije, a to će postići investicionim ulaganjima i otvaranjm novih radnih mesta.

Počasni konzul Mađaraske, Miloje Branković je prilikom dodele ordena kazao da mu je velika čast i zadovoljstvo što je odlikovan ovim priznanjem od strane mađarskog predsednika.

“Ovo priznanje je velika obaveza da i dalje nastavim sa radom. Nadam se da ću i na dalje pomagati uspostvaljanju još boljih veza i većih privrednih relacija koje bi trebalo da daju doprinos u razvoju naših dveju država”, kazao je Branković.

Prema rečima gradonačelnice Niša, postignut je dogovor o saradnji između dve zemlje, koja se pre svega odnosi na oblast turizma.

Sotirovski je kazala da će u narednom periodu raditi na povezivanju ovog dela Srbije sa gradovima u Mađarskoj, jer nijedan grad u ovom delu ne sarađuje sa gradovima u susednoj zemlji.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 5 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 2 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 58 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 54 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend