Politika

Počasni konzul Mađarske u Srbiji, Miloje Branković odlikovan ordenom Viteškog krsta

Počasni konzul Mađarske u Srbiji, Miloje Branković odlikovan je mađarskim ordenom "Viteški krst“ za doprinos ojačavanju veza između Srbije i Mađarske. Njegova ekselencija, ambasador Republike Mađarske, Atila Pinter uručio je orden počasnom konzulu.

“Predsednik Mađarske odlikovao je Miloja Brankovića, počasnog konzula Mađarske u Nišu ordenom za zasluge “Viteškim krstom” za njegova izvanredna zalaganja kojim dopirnosi razvoju mađarsko – srpskih odnosa”, istakao je ambasador Atila Pinter prilikom dodele ordena.

On je kazao da su odnosi između dve zemlje po istorijskim merilima na izuzetno visokom nivou, a da je tome doprineo sam konzul, delujući na Jugu Srbije.

“Kao poznati i priznati poslovni čovek u svom gradu, doprinosi razvoju ekonomskih odnosa dve zemlje što pomaže pokretanju novih mađarskih investicija u regionu, ” istakao je ambasador Mađarske.

Pinter je kazao da je Mađarska odlučna u nameri da pojača prisustvo na jugu Srbije pre svega u oblasti ekonomije, a to će postići investicionim ulaganjima i otvaranjm novih radnih mesta.

Počasni konzul Mađaraske, Miloje Branković je prilikom dodele ordena kazao da mu je velika čast i zadovoljstvo što je odlikovan ovim priznanjem od strane mađarskog predsednika.

“Ovo priznanje je velika obaveza da i dalje nastavim sa radom. Nadam se da ću i na dalje pomagati uspostvaljanju još boljih veza i većih privrednih relacija koje bi trebalo da daju doprinos u razvoju naših dveju država”, kazao je Branković.

Prema rečima gradonačelnice Niša, postignut je dogovor o saradnji između dve zemlje, koja se pre svega odnosi na oblast turizma.

Sotirovski je kazala da će u narednom periodu raditi na povezivanju ovog dela Srbije sa gradovima u Mađarskoj, jer nijedan grad u ovom delu ne sarađuje sa gradovima u susednoj zemlji.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Joan Osborne
Za 1 minut

One of Us

Joan Osborne
Wet Wet Wet
Za 6 minuta

Sweet Little Mistery

Wet Wet Wet
Skyliners
Za 10 minuta

Since I Dont Have You

Skyliners
Travis Tritt
Za 12 minuta

Burning Love

Travis Tritt
Pavlov's Dog
Za 16 minuta

Julia

Pavlov's Dog

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend