Politika

Poverenik GO SNS-a Zvezdan Milovanović podneo ostavku

Poverenik Srpske napredne stranke u Nišu Zvezdan Milovanović podneo je ostavku na tu funkciju posle pet godina obavljanja iste.

“Podneo sam molbu da budem razrešen dužnosti poverenika gradskog odbora SNS u Nišu i molba je prihvaćena“, saopštio je Milovanović, a preneli mediji. Najbolje se, kako je napisao na svom Fejsbuk profilu, oseća na televiziji Kopernikus, čiji je i vlasnik.

Još uvek nije poznato ko će Milovanovića da zameni na toj funkciji. Inače, Zvezdan Milovanović se nakon poslednjih izbora pominjao prvo kao jedan od mogućih kandidata za gradonačelnika Niša, a zatim i kao kandidat za jednog od ministra u Vladi, ali se ništa od toga nije obistinilo.

Na mestu poverenika SNS u Nišu Zvezdan Milovanović je od 2016. godine.

Inače, niški SNS već dugo funkcioniše kao povereništvo, a iako je upravo Milovanović rekao još 2016. da bi unutarstranački izbori mogli da budu održani nakon izbora za predsednika Srbije održanih 2017. godine to se nije desilo. Nakon toga se o unutarstranačkim izbrima više nije ni govorilo, a u Niš je u međuvremenu poslat član Izvršnog odbora Bojan Bajagić da pomogne u radu poverenika, tako su niški naprednjaci već 12 godina bez održanog izbora za rukovodstvo odbora. U stranci su se povremeno dešavali sukobi, a na to je javno ukazivao i predsednik SNS Aleksandar Vučić, a predsednik IO SNS Darko Glišić je iz tog razloga dolazio u Niš.

Milovanović je većinski vlasnik televizije Kopernikus, dok je njegov brat Srđan Milovanović kupio Televiziju B92 i Prvu. Milovanović je  iako Zakon o sportu zabranjuje da članovi sportske organizacije budu stranački funkcioneri, predsednik niškog Fudbalskog kluba „Železničar Kopernikus“, koji se bavi mlađim kategorijama, od 2014, a da je to sukob interesa, ranije je kazao da nije znao.

Televizija Kopernikus već godinama na konkursima za medije dobija veliku svotu novca, za kako u konkusu piše,  sadržaj od javnog interesa.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Meredith Brooks
Za 1 minut

Bitch

Meredith Brooks
Kylie Minogue
Za 5 minuta

Slow

Kylie Minogue
Frida
Za 8 minuta

I Know Theres Something Going on

Frida
Bananarama
Za 12 minuta

Venus

Bananarama
Andrew Ridgeley
Za 16 minuta

Shake

Andrew Ridgeley

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend