Politika

Šešelj besplatno delio svoje knjige građanima na mostu

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj posetio je Niš i tom prilikom građanima delio besplatne primerke najnovijih izdanja svojih knjiga. Akcija podele kniga odvijala se na nekoliko štandova na Tvrđavskom mostu.

“Srpska radikalna stranka je pokrenula razne akcije u poslednje vreme. Jedna od akcija je podela knjiga prof. dr Vojislava Šešelja u raznim gradovima širom Srbije. Podelićemo 3.000 knjiga”, kazala je Jelena Stojanović, predsednica okružnog odbora.

Nišlije su pokazale veliko interesovanje za knjige, ali i samog Šešelja te su mu građani prilazili pozdravljali ga, razgovarali sa njim, upućivali mu reči hvale, a jedna Nišlijka mu je poručila da nikada ne odustane od svojih principa i onoga što je zapisao.

Akcija besplatne podele knjiga održana je u  više gradova u Srbiji: Beogradu, Novom Sadu, Temerinu, Vrbasu, Inđiji, Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu i drugim gradovima.

Ovo nije jedina akcija Srpske radikalna stranke u Nišu. Naime oni su pokrenuli peticiju protiv istopolnih brakova, te je današnja poseta sem besplatne podele knjiga imala za cilj i da prikupe što više potpisa.

Prema  rečima Stojanovićeve Nišlije su pidržale peticiji, te je u prvih sat vremena prikupljeno 500 potpisa, ali ona očekuje da će ih biti više.

“Mi smo do sada širom Srbije sakupili preko 80.000 potpisa, a cilj nam je da prikupimo 100.000 potpisa pa da kao građansku inicijativu predamo Narodnoj skupštini kako bi zakon ušao u skupštnsku proceduru na razmatranje i kako bi smo sprečili da se zasnivaju takvi brakovi”, kaže Stojanovićeva.

Ona se osvrnula i na predstojeće predsedničke i parlamentarne izbore koji se očekuju na proleće i kazala da će Radiklan stranka izaći samostalno na izbore.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 15 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 18 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 22 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 26 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 30 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend