Politika

Sotirovski o dvogodišnjoj vladavini, ali i medijima: Kada kritikujete imate i koga da kritikujete

Gradonačelnica Dragana Sotirovski prve dve godine mandata ocenjuje kao nimalo lake i vrlo izazovne i ističe pre svega zbog usklađivanja zahteva i potreba sugrađana sa politikom koju sledi. Navodi da je mnogo toga urađeno o čemu su čitava tri sata pres konferencije govorili i njeni saradnici hvaleći se asfaltiranim ulicama, rekonstruisanim parkovima i započetim kapitalnim investicijama uz obećanje da će u dve preostale godine raditi jače, bolje i brže, ali i neizostavnom kritikom upućenom na račun pojedinih medija koji kako tvrdi sprovode "hajku protiv tima ljudi, posebno protiv nje koja vodi grad".

„Važno je da zadržimo dobre finansije, dakle u ovom trenutku Grada Niša sa svim plaćenim dažbinama je 1,4 milijardi dinara što znači da smo razardili za vrtiće, škole, bulevare, Akva-park i za sve ono što ste pre dve godine mogli da čujete u eskpozeu, a od čega nismo odustali, nego smo zacrtali sebi cilj“, istakla je gradonačelnica u dvogodišnjem preseku.

Objasnila je da su za razvoj grada značajni lokalni projekti koji se finansiraju iz budžeta, potom oni koji se relizuju uz pomoć Republike kao i međunarodna saradnja. „Bitno je za  Grad Niš da nam se završi put do Drača, kao što su završena  ova dva istočni i južni trak Koridora 10, da nam stigne gasovodod iz Dimitrovgrada i da na se završi velika zgrada ternimala na aerodromu, fabrika za prečišćavanje vode i mnogi drugi projekti“, navela je gradonačelnica.

Sotirovski je naglasila da je važno da se u narednom periodu završe i kapitalne investicije poput Akva-parka u Niškoj Banji, ali i Bulevara Svetog Pantelejmona koji će povezati dve gradske opštine Pantelej i Crveni krst.  U daljem obraćanju je istakla  da je prethodne dve godine obeležila dobra saradnja sa  građanima, ali i timski rad sa saradnicima,   jer se kako kaže gradonačelnica, čelnici gradske vlasti nisu se bavili demagogijom, tj. nisu obećavali nego dogovarali o čemu svedoči tročasovno izlaganje  gradskih većnika, predsednika opština i njenih saradnika.

Sa druge strane gradonačelnica ne može da kaže isto i za pojedine medije, koj enije imenovala,  a za koje ipak  tvrdi sprovode hajku protiv tima ljudi, a pre svega nje, koja je na čelu Niša. „Ja sam se prihvatila ovog zadatka jer zadatak nije ni malo lak pre svega da predstavljate grad kao žena u muškom svetu, da radite i živite u patrijarhalnoj sredini i istovremeno imate medije koji bi pre da se bave senzacionalniznom nego da otkriju istinom, da se bave i izmiljaju afere i tamo gde ih nema, ali imala sam dobre učitelje svih 25 godina i mogu da vam zahvalim na tome jer kada kritikujete imate i koga što me posebno raduje“, navela je Sotirovski.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Paul Mccartney
Pre 17 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Pre 13 minuta

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Pre 10 minuta

Feel

Maneskin
Alfie Templeman
Pre 7 minuta

Colour Me Blue

Alfie Templeman
Killers, K.D. Lang
On Air!

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend