Politika

Sotirovski: Zet će se povući sa liste ukoliko Agencija za borbu protiv korupcije utvrdi nepravilnosti

Vest da je zet gradonačelnice Sotirovski visoko kotiran na spisku kandidata za stanove koji se prodaju po nižim cenama od tržišnih su mnogi primili sa ljutnjom jer veruju da bi te stanove trebalo da dobiju oni koji su socijalno ugroženi ili imaju niža primanja. Ipak, gradonačelnica Niša kaže da to nisu socijalni stanovi, kako su mediji navodili već stanovi za koje mogu svi konkurisati uključujući i njenog zeta.

,,To se ne zove socijalni stan, to je podrška stanovanju. To se zove stan koji Gradska stambena agencija prodaje po ceni koja nije profitna. Socijalni stanovi su potpuno jedna druga kategorija stanova koje Grad ima u svom vlasništvu i koje preko Centra za socijalni rad daje ljudima koji su socijalno ugroženi. Najveći problem je terminologija koja se koristi“, rekla je Sotirovski, uz opasku da ako bi kupovala zetu stan on bi bio od sto kvadrata, a ne 48 metara kvadratnih.

Iako su neki od kriterijuma za dobijanje stanova zdravstveno stanje i stepen invaliditeta, gradonačelnica tvrdi da to nisu socijalni stanovi nego podrška stanovanju na koju njen zet, inače pomoćnik direktora  Apotekarske ustanove Niš, ima pravo.

Na spisku za socijalne stanove su, kako kaže, i drugi ljudi koji nisu socijalno ugroženi, a među prvima je, prema njenim rečima, „Đilasov čovek“.

Ističe da je podnela zahtev Agenciji za borbu protiv korupcije i ako se dokaže da je učinjeno nešto u sukobu interesa, njen zet će se povući sa liste.

,,Zet će se povući sa te pozicije i ustupiće mesto nekom ko je sledeći, a ako ne ići će u legalnu kupovinu tog stana“.

Gradska stambena agencija nije ni direktni ni indirektni korisnik budžeta, kazala je Sotirovski. ,,To jeste gradsko preduzeće, ali funkcioniše prema principu i Zakonu o javnim preduzećima i ima svoj nadzorni odbor i komisiju koja je formirana i koja je određivala kriterijume i prioritete. Sva ova hajka i svi pokušaji da se uguši moja funkcija i funkcija gradonačelnice Niša je bespredmetna“, izjavila je ona.

Najavila je i da će ići na suđenje, ukoliko se desi da dokažu da nije u sukobu interesa.

,,Meni je mnogo drago što sam sa Đilasovim ljudima na sudu  jer sve laži koje su izgovarali o meni će morati da dokazuju, jedino mi je žao što ne dolaze na sudske postupke jer nemaju šta da kažu. U ovom slučaju su laži više nego velike. Pre svega manipulacija da li je neko bolestan, da li neko ima karcinom ili ne, ako ste videli njihova saopštenja“, poručuje gradonačelnica.

Podsetimo, iz Stranke slobode i pravde su se oglasili povodom vesti da se gradonačelnicin zet našao na listi za stanove po nižim cenama i taj gest su ocenili kao nehuman.

Marija Jevremčević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Keith Urban
Pre 13 minuta

One Too Many With Pink

Keith Urban
Jason Derulo
Pre 10 minuta

Want to Want Me

Jason Derulo
Jain
Pre 6 minuta

Dynabeat

Jain
Alex Cameron
On Air!

Politics of Love

Alex Cameron

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend