Politika

Svedok u slučaju “Palma” ipak nije saslušan u Jagodini, Tepić najavila nova svedočenja

Svedok koji izneo detalje sa žurki u Jagodini koje se pripisuju Draganu Markoviću Palmi, a na kojima su navodno podvođene žene i devojčice, juče je trebalo da bude saslušan u jagodinskoj policiji, ali je tužilaštvo iz Kraljeva, koje vodi predistražni postupak, usvojilo zamolnicu da iskaz da u Beogradu. On će biti saslušan narednih dana.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP), Marinika Tepić je kazala da ć svedok u aferi “Palma” govoriti o svojim saznanjima, “samo ostaje da se vidi da li će njegovo svedočenje ostati zatvoreno za javnost”. Ona je za list “Danas” kazala da  je ni najmanje ne zabrinjava što je presedni Jedinstvene Srbije protiv nje podneo tužbu i prokomentarisala da je to sve “deo njegove predstave”.

“Svako radi svoj posao u ovoj situaciji. Neko živi od cirkusa i od predstava, a mi se bavimo ozbiljnim stvarima gde nema nikakve sumnje da će to ići putem kojim treba da ide i koji Palma zaslužuje“, kazala je Tepić. Najavila je novu konferenciju na kojoj će izneti nove detalje u slučaju i dovesti nove svedoke. Prema njenim rečima ima ih sedam i spremni su da svedoče ukoliko im tužilaštvo obezbedi zaštitu.

Podsetimo Marinika Tepić je 19. aprila u javnost iznela detalje o o maloletničkoj prostituciji koja se odvijala u Jagodini,a njene navode potkrepila je izjava svedoka, inače bivšeg radnika hotela “Alfa”, koji je svedočio o dešavanjima u ovom hotelu. Prema rečima svedoka na žurkama su prisustvovali prvi čovek Jagodine i njegovi koalicioni i poslovni partneri.

Međutim, Dragan Marković Palma negirao je optužbe i kazao da pomenuti svedok nikada nije radio u hotelu na Moravi. Marković je na Pinku izjavio da je podneo tužu protiv zaštićenog svedoka, koji kako se čini i nije zaštićen. Istako je da će krivične prijave podneti  i protiv funkcionerki Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić i Narodne stranke Sande Rašković Ivić “zbog laži” o njemu, i tvrdnji da su na žurkama koje je organizovao za poslovne i političke saradnike podvođene devojke i maloletnice.

Da li je izmeštanje mesta svedočenja dokaz vladavine prava i uvertira u ono što sledi: kraj jedne političke epohe ostaje da se vidi. Pitanje koje se nameće je šta posle?

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 1 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 58 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 54 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 50 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend