Politika

Tadić najavio moguću kandidaturu za predsednika

Bivši predsednik Srbije i lider SDS-a Boris Tadić najavio je da postoji mogućnost da se kandiduje na predsedničkim izborima. On je rekao da bi se kandidovao na predsedničkim izborima samo ukoliko bi procenio da niko od drugih kandidata neće moći da pobedi Vučića, ali i da upravlja državom. Za portal nova.rs govorio je o tome kako vidi svoje šanse protiv sadašnjeg predsednika Aleksandra Vučića.

Lider SDS-a je kazao da o kandidaturi ne razmišlja u kontekstu bilo kakvih ličnih ambicija i želja. Naveo je da je jedini pravac u kome razmišlja kako da smeni dosadašnju vlast. Prema njegovim rečima, neće se povući pred uvredama i klevetama na njegov račun. U politici sam zbog građana i jedino je bitno šta oni misle, izjavio je.

“Od 2012. se nisam kandidovao ni na jednu funkciju i sve vreme sam pružao podršku drugima, i starim i novim licima, koji su pokušali u prethodnim godinama da pobede ovu vlast. Na moju veliku žalost, to se nije desilo i prošlo je pogubno mnogo godina i propuštenih prilika. Moja obaveza, kao čoveka koji je na poslednjim izborima dobio oko milion i po glasova, nije da mislim na ličnu udobnost i lične rizike, već da stojim na raspolaganju i na ovim izborima”, objasnio je Tadić.

On je još rekao da bi se kandidovao isključivo ako bi procenio da niko drugi ne može da pobedi Vučića. Cilj mu je da probije barijeru za nove ljude i lidere. Smatra da su te barijere postavili upravo on i članovi DS-a i da oni treba i da ih uklone. Ne bi se kandidovao zbog dolaska na vlast već isključivo za stvaranje novog sistema za nove ljude. Podvlači da bi mogao da im pokloni svoje iskustvo i obezbedni normalne uslove za razvoj i sticanje iskustva.

Na ove Tadićeve navode reagovao je lider Dveri Boško Obradović. On je naglasio da je narodu dosta da bira između Vučića i Tadića. Kazao je da je apleovao na bivšeg predsednika da se povuče iz politike i da treba menjati celokupan sistem.

“Smatram da je građanima Srbije dosta da biraju između Borisa Tadića i Aleksandra Vučića, Ivice Dačića i Čedomira Jovanovića ili između Vojislava Šešelja i Nenada Čanka. Ti ljudi su veoma dugo političkoj sceni, rekli su sve što su imali i uradili su sve što su mogli”, istakao je Obradović, poručujući da je vreme da dođe do smene političkih generacija u Srbiji. Rekao je da nikada ne bi mogao da stane iza Borisa Tadića. Potrebno je da opozicija ima kandidata prihvatljivog za sve, zaključio je Obradović.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 58 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 55 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 52 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 47 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend