Politika

Tepić iznela nove dokaze, tvrdi da su među maloletnicama bile i ćerke Palminih najbližih saradnika

Foto: skrinšot sa pres konferencije
Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić iznela je nove dokaze u slučaju navodnog podvođenja žena i devojčica u Jagodini. Ona je izjavila da policija poseduje telefon sa fotografijama i snimcima nagih ćerki najbližih saradnika lidera Jedinstvene Srbije, Dragana Markovića Palme, koji je kako je istakla, zaplenjen 21. juna prošle godine kod jednog od njegovih saradnika.

Marinika Tepić je konferenciji za novinare iznela nova saznanja o aferi koja poslednjih mesec dana potresa Jagodinu. Ona je izjavila da je letos, na dan izbora, policija najpre lišila slobode, a onda zaplenila telefon jednog od saradnika prvog čoveka Jagodine i u telefonu pronašla fotografije i snimke nagih maloletnica. Saznanja do kojih je Tepićeva došla je da su na spornim snimcima i fotografijama prikazane ćerke Markovićevih najbližih saradnika koji se, prema njenim rečima u ovom momentu obavljaju najviše funkcije u tom gradu.

Postavila je pitanje da li je tužilaštvu dostavljen sav dokazni opus koji postoji u zaplenjenim mobilnim telefonima pre nekog vremena, a koji se nalazi u posedu policije.  “Zašto se ovo krije, ako se krije. Zašto se zataškava i ko zataškava, s obzirom da je telefon zaplenjen pre nekoliko meseci? Čemu služe ovi dokazi ako nisu dostavljeni tamo gde treba? Da li se njima neko ucenjuje? Da li se trguje informacijama? Da li se preti i ko koga ovde štiti?” pita Tepić.

Ona je istakla da je ovo jedna od najskandaloznijih činjenica do kojih su došli i dodala da su dokazi dostavljeni istražnim organima u Beogradu.  Tepićeva je kazala je da su se i ljudi iz okruženja Dragana Markovića Palme “ohrabirli da doprinesu ovoj istrazi” i dodala da zna kome telefon pripada i po kojim okolnistima je lice lišeno slobode.

Tepić je u petak od 11h ponovo dati iskaz u tužilaštvu u Kraljevu, gde je slučaj premešten. Ona je kazala da je juče u Beogradu izjavu dao jedan od svedoka, koji je izneo sa svoja saznanja za period 2010-2015. godine. “Svedok čiji je iskaz Tepić emitovala 19. aprila podneo je i krivičnu prijavu protiv Markovića zato što je on otkrio njegov identitet, kazala je ona i pozvala tužilaštvo da postupi po službenoj dužnosti. „Za ovo krivično delo je zaprećena isključivo zatvorska kazna, te očekujem od tužilaštva da postupi po krivičnoj prijavi i da privede Dragana Markovića Palmu kako ne bi nadalje jurio svedoke i žrtve”, rekla je.

Nakon novih dokaza koje je Tepićeva iznela oglasio se Dragan Marković Palma.” Nikakve veze nemam ni sa kakvim snimcima, ni sa mobilnim telefonima bilo čijim, a kamoli sa ćerkama mojih bliskih saradnika, niti bilo čijim ćerkama. O tim slikama iz telefona oglasiće se majka tih devojaka koje su na snimcima, saopštio je u pisanoj izjavi, prenosi list “Danas”.

Podsetimo Marinika Tepić je 19. aprila u javnost iznela detalje o o maloletničkoj prostituciji koja se odvijala u Jagodini,a njene navode potkrepila je izjava svedoka, inače bivšeg radnika hotela “Alfa”, koji je svedočio o dešavanjima u ovom hotelu. Prema rečima svedoka na žurkama su prisustvovali prvi čovek Jagodine i njegovi koalicioni i poslovni partneri. Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković više puta je negirao navode da je podvodio maloletnice.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 8 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 5 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 1 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 57 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend