Politika

Tepić: naćićemo način da zaštitimo svedoke, odustajanje nije i neće biti opcija

Foto: skrinšot sa pres konferencije
Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da će se, ukoliko tužilaštvo ne zaštiti svedoke u slučaju optužbi za pedofiliju i podvođenje u Jagodini, "pronaći drugi način da se izborimo sami". Ona je istakla da "sleganje ramenima i odustajanje nije i neće biti opcija“.

Tepićeva se osvrnula na nedavna gostovanja Dragana Markovića Palme na brojnim televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Ona je kazala da sve što Palma radi poslednjih dana jeste da ide od televizije do televizije sa nacionalnom frekvencijom i govori o svojoj nevinosti.

Ona je kazala da Marković, šalje preteće poruke ljudima koji su spremni da svedoče o podvođenju i pedofiliji, ali i da preti svojim koalicionim partnerima u vlasti, odnosno kako je objasnila  “trguje informacijama tipa – ako me pustite niz vodu, povući ću i vas”.

“Postoje mehanizmi u Zakonu o krivičnom postupku koji decidno navode način zaštite i posebno osetljivih svedoka, što podrazumeva njihovu komunikaciju iskjučivo sa tužiocem, čak i u privatnom kućnom ambijentu, upravo da ne bi imali kontakt ni sa kim drugim”, kazala je Tepić.

Prvi čovek Jagodine  izjavio je za list “Danas” da “identitet (svedoka) ne može da se sakrije” od njega, ponavljajući izjavu koju je ranije dao gostujući na jednoj od televizija da ako se žrtve plaše njega “pa neće da idu u policiju i tužilaštvo, hoće (da svedoče) preko Skajpa i onlajn”, da će i tada “isto da sazna njihova imena i prezimena”. “Pitajte nekog pravnika, svedoci ne mogu da se sakriju. I nije to opravdanje, plaše se pa neće da daju iskaz. Niko nema razloga da se plaši od mene”, kazao je Marković.

Podsetimo Marinika Tepić je na konferenciji za novinare 19. aprila izjavila da se u hotelu “Alfa” u selu Končarevo kod Jagodine, kao i u klubu i prenoćištu “Tigar” u tom gradu, organizuju žurke na kojima su prisutni čelnici Grada, ali i ljudi iz političkog i javnog života. Prema rečima svedoka na žurkama su podvođene malolentice, a “uživaoci usluga” bili su predstavnici Grada, političari: ministar saobraćaja Aleksandar Antić i predsednik narodne Skupštine Ivica Dačić, kao i vlasnik televizije Kopernikus Srđan Milovanović i Srđan Knežević, vlasnik “Knez Petrola”

Nakon što je u javnosti otvorena tema podvođenja žena i devojčica, Više javno tužilaštvo u Jagodini pokrenulo je istragu. Međutim samo par dana kasnije slučaj je izmešten u Kraljevo. Ovu odluku tužilaštvo je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini. Palma je negirao optužbe i sve pripisao političkoj igri.

Tepićeva je  u jagodinskoj policiji dala iskaz o svojim saznanjima o tom predmetu, ali nije htela da obelodanjuje imena svedoka za koje je rekla „da ih u tom trenutku ima namanje sedam“, dok se za njih ne obezebedi zaštita i omogući svedočenje onlajn ili u kućnim uslovima.

Juče je Pokret ujedinjenih fantoma u centru Jagodine predstavio pesmu “Bunga, Bunga”. Pesma aludira na navodnu umešanost predsednika Skupštine Jagodine Dragana Markovića Palme u podvođenje maloletnica, a njeni autori, Miljan Čičić i Milan Pernat iz PUF-a, kazali su za N1 da je na društvenim mrežama za svega nekoliko dana imala milion pregleda.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 54 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 51 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 47 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 43 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend