Društvo Politika

Tribina “Koliko vredi život na jugu Srbije?” u utorak u City Smart klubu

Zeleno-levi poslanički klub "Ne davimo Beograd" zajedno sa lokalnim aktivistima iz Niša organizuje tribinu pod nazivom "Koliko vredi život na jugu Srbije?". Tribina će se održati u utorak 27. septembra, u 19 časova, u prostorijama City Smart Club-a (Milentijeva 12a).

Građani će biti u prilici da saznaju koje su to posledice neravnomernog razvoja i upoznaju se na konkretnim politikama za rešenje ovog problema. Organizatori tribine ističu da region Južne Srbije kontinuirano zapostavljen od svih vlasti u Srbiji i predstavlja pravi primer posledica neravnomernog razvoja.

“Građani Niša, Leskovca, Vranja i drugih gradova na jugu Srbije suočavaju se sa mnogobrojnim problemima, poput niskog životnog standarda, ugroženih radničkih prava, gašenja preduzeća, korupcije, loše infrastrukture, ekoloških problema i mnogih drugih. Osim što građani i građanke ovog dela Srbije odlaze iz zemlje u potrazi za boljim životom, prisutna je i visoka stopa interne migracije ka Beogradu, kao najvećem tržištu u Srbiji. Upravo se centralizacija Srbije pokazala kao pogubna za ovaj region”, navode organizatori.

Na tribini govore: Radomir Lazović, šef Zeleno-levog poslaničkog kluba, Robert Kozma, narodni poslanik, Marija Peternel, aktivistkinja, radnica u kulturi, Rastislav Dinić i doc.dr na Filozofskom fakultetu u Nišu.  Moderator tribine je Stefan Tasić, koordinator “Ne davimo Beograd”.

Ovo je prvi u seriji događaja na kojima će građanima predstaviti narodni poslanici Zeleno-levog kluba, kao i aktivnosti na širenju organizacije i formiranju zeleno-leve partije na nacionalnom nivou.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 25 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 22 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 18 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 14 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend