Politika

U Komisiji za etiku koja će pratiti ponašanje poslanika i profesorka niškog fakulteta

Foto: Vikipedija
Na jučerašnjoj sednici Skupštine Srbije doneta je odluka o formiranju Komisije za etiku koja će pratiti da li poslanici primenjuju Kodeks ponašanja. Među članovima Komisije koja će pratiti ponašanje poslanika je i profesorka Ivana Stojanović Prelević sa Filozofskog fakulteta u Nišu.

Ivana Stojanović Prelević od ove  godine predaje kao vanredni profesor na Departmanu za komunikologiju i novinarstvo u Nišu, a pre sedam godina doktorirala je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Komisiju  za etiku činiće i profesorka Filozofskog fakulteta u Prištini, Brankica Popović i profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Dragan Smiljanić, dok su iz redova državnih službenika izabrane diplomirane pravnice Sanja Pecelj i Sanja Dedić.

U obrazloženju Odluke o obrazovanju Komisije za etiku, koju je podneo Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, navodi se da je osnovni razlog za donošenje Odluke izvršavanje obaveze propisane Kodeksom ponašanja narodnih poslanika.

Time se stvaraju uslovi za početak rada Komisije koja će, pored ostalog, doneti Vodič za primenu Kodeksa ponašanja narodnih poslanika, sprovesti obuke poslanika o standardima koje treba slediti i poštovati kada je reč o etičkim načelima i vrednostima, a posebno načinima za upravljanje sukobom interesa poslanika.

Članovi Komisije za etiku izabrani su bez rasprave, zato što se nijedan poslanik nije javio za reč.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 9 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 5 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 2 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 58 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend