Politika

U subotu se ponavlja glasanje na tri mesta u Nišu i jednom u Niškoj Banji

U subotu 16. aprila biće ponovljeno glasanje za predsedničke i parlamentarne izbore na četiri mesta i to u dve izborne jedinice u Gradskoj opštini Pantelej i po jednoj u opštinama Crveni krst i Niška Banja.

Gradska izborna komisija nije mogla da utvrdi rezultate glasanja na dva izborna mesta u Opštini Pantelej, a na neregularnosti u ovim izbornim jedinicama ukazali su i iz koalicije “Moramo”. Kako su naveli u saopštenju postoji osnovana sumnja da je baš na ova dva mesta došlo do zloupotrebe i najavljuju pokretanje postupaka u vezi sa neregularnostima koje su pratile izbore.

U subotu se predsednički izbori ponavljaju i na jednoj izbornoj jedinici u Niškoj Banji, a na biračkom mestu broj 7 u Opštini Crveni krst biće ponovljeni i parlamentarni izbori.

“Na biračkom mestu 7 u Crvenom Krstu biće ponovljeno glasanje i za predsedničke i za parlamentarne izbore. Doneli smo rešenje gde ne možemo da utvrdimo rezultate glasanja za predsedničke izbore, to je biračko mesto 13 Niška Banja, 11 i 23 Pantelej, pa će i na tim mestima biti ponovljeno glasanje”, navode iz Gradske izborne komisije.

Inače, preliminarni rezultati GIK-a pokazuju da je u Nišu najviše glasova od predsedničkih kandidata dobio Aleksandar Vučić  52,93, a njegova parlamentarna lista 37,10 odsto.

Podsetimo, rok za konačne rezultate izbora bio je četvrtak, ali je Republička izborna komisija navela da će proglašenje biti odloženo zbog ponovljenog glasanja.

Građani i predstavnici opozicionih stranaka su na dan izbora takođe ukazivali na niz nepravilnosti koje su pratuile uzborni proces na jugu Srbije.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 10 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 6 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 3 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 59 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend