Politika Zdravlje

Vučić će drugu dozu vakcine primiti u Pukovcu

Foto: screenshot
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će primiti drugu dozu vakcine protiv koronavirusa. On će se kineskom vakcinom revakcinisati u zdravstvenoj stanici u doljevačkom selu Pukovac u 12 časova. Istog dana, sastaće se u Gadžinom Hanu sa predsednicima opština sa područja Nišavskog okruga, navodi se na zvaničnom sajtu predsednika Srbije.

Prethodnih dana kružile su nezvanične informacije o mestu vakcinacije Vučića. Zvanične informacije stigle su od direktorke doljevačkog Doma zdravlja Vesne Zlatanović Mitić. Kako je ona potvrdila agenciji Beta, a prenosi Danas, Vučić će se ipak vakcinisati u najvećem mestu te opštine.

I na zvaničnom sajtu predsednika Republike Srbije navodi se da će on sutra od 12 časova primiti revakcinu i razgovarati sa građanima. Nakon toga, sastaće se sa predstavnicima lokalne samouprave Nišavskog okruga.

Spekuliše se da će se Vučić vakcinisati u Pukovcu zbog malog broja ljudi koji su imunizovani protiv koronavirusa, dok je u Gadžinom Hanu situacija među najboljima u čitavoj Srbiji. Od oko 5.000 punoletnih stanovnika te opštine do sada je vakcinisano oko 3.100. Na području doljevačke opštine, od oko 14.000 punoletnih stanovnika, vakcinisano je 4.034 meštana.

Zbog najavljenog dolaska predsednika, i u Doljevcu i Gadžinom Hanu proteklih dana su radnici javnih preduzeća detaljno očistili tamošnje trgove, parkove i trotoare, zasadjeno je novo cveće i zelenilo, a putari su zakrpili rupe na putu od Niša do Gadžinog Hana i od tog mesta do Doljevca, prenosi Danas.

Podsetimo, Vučić je ranije najavio da će se  možda vakcinisati u Merošini kako bi dao primer ljudima. Za mesto vakcinacije ipak je izabrao Rudnu glavu i najavio da će revakcinu primiti u Merošini. To se, međutim, nije dogodilo, a predsednik će se imunizovati u Pukovcu.

Inače, u Srbiju je danas stiglo 500.000 doza kineske Sinofarm vakcine. Vakcina je stigla danas u 12 časova na aerodrom u Beogradu.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Red Hot Chili Peppers
Pre 13 minuta

The Drummer

Red Hot Chili Peppers
Lathums
Pre 10 minuta

Say My Name

Lathums
Kings of Convenience
Pre 6 minuta

Fever

Kings of Convenience
Jamala
On Air!

1944

Jamala
Joe Cocker
Za 0 minuta

Hard Knocks

Joe Cocker

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend