Politika

Vučić o Palmi: zaštićenih nema, niti će ih biti

Foto: Hotel "Alfa", zvanični sajt
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić izjavio je da dosad nije želeo da se izjašnjava o slučaju podvođenja žena i devojčica u Jagodini, koje je u javnost iznela potpredsednica SSP-a Marinika Tepić jer to nije posao za političare, već za nadležne organe i institucije. Poručio je da su iznete teške optužbe na računa prvog čoveka Jagodine, Dragana Markovića Palme i da će neko morati da odgovara, a ko će to biti pokazaće istraga.

Vučić je za RTS kazao da su protiv Dragana Markovića Palme iznesene suviše teške optužbe i da je lider Jedinstvene Srbije u pravu kada kaže da će ili on ili onaj ko je te optužbe izneo, morati da završi u zatvoru.

“Kad god vidim da se političari umešaju kao u slučaju Dragana Markovića, utroba mi se okrene, jer ti političari su lagali za milion drugih stvari i ništa im ne verujem i zato bih želeo da se time bave nadležni organi”, kazao je Vučić i poručio da će policija saslušati sve  od Markovića do Tepić, kako bi se utvrdile sve činjenice.

“Ovo više nije politika, jer ako se pokaže da je istina, biće jezivo, ali ako se pokaže da nije istina, biće još jezivije. Šta će, izvinite, da radi Marković, šta će da objašnjava svojoj deci, svojim unucima”, upitao je Vučić.

Komentarišući snimak svedočenja o podvođenju žena u Jagodini, koji je  Tepićeva prikazala na  konferenciji za medije, Vučić je rekao da je skrivanjem lika svedoka “napravljena predstava”, i da “svi znamo da je reč o stranačkom aktivisti”. Ipak, dodao je da ne isključuje mogućnost da se nešto zaista dogodilo. Istakao je i da zaštićenih nema, niti će ih biti, i da to svakako neće biti ni Marković, ni bilo ko drugi.

Podsetimo Marinika Tepić je na konferenciji za novinare izjavila da se u hotelu “Alfa” u selu Končarevo kod Jagodine, kao i u klubu i prenoćištu “Tigar” u tom gradu, organizuju žurke na kojima su prisutni čelnici Grada, ali i ljudi iz političkog i javnog života. Prema rečima svedoka na žurkama su podvođene malolentice, a “uživaoci usluga” bili su predstavnici Grada, političari: ministar saobraćaja Aleksandar Antić i predsednik narodne Skupštine Ivica Dačić, kao i vlasnik televizije Kopernikus Srđan Milovanović i Srđan Knežević, vlasnik “Knez Petrola”.

Nakon što je u javnosti otvorena tema podvođenja žena i devojčica, Više javno tužilaštvo u Jagodini pokrenulo je istragu. Međutim samo par dana kasnije slučaj je izmešten u Kraljevo. Ovu odluku tužilaštvo je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

Dragan Marković Palma negirao je optužbe i sve pripisao političkoj igri. Dan nakon što je u javnosti odjeknula priča o podvođenju žena i devojčica, oglasio se Ivica Dačić koji je kazao da je u Jagodinu dolazio samo u poseti muzeju i na otvaranje fabrika, dok se ostali navodni učenici “zabranjenih žurki” nisu oglašavali.

Čak 393 žena zaposlenih u javnom sektoru u Jagodini  podnele su krivičnu prijavu protiv Marinike Tepić zbog izazivanja panike i nereda”. Među ženama koje su podnele prijavu protiv Tepićeve je i pomoćnica gradonačelnika Jagodine, Marija Jovanović.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 49 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 46 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 42 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 38 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend