Društvo Politika

Vučić: Od Valjeva do Niša biće hapšenja koliko hoćete

Foto: Predsedništvo, Dimitrije Goll
Održana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj se raspravljalo o detaljima u vezi sa akcijom borbe protiv organizovanog kriminala u Srbiji. Građanima se nakon sednice obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je kazao da se došlo do novih saznanja u istrazi koja se vodi protiv kriminalnih grupa Belivuk - MIljković, ali da će više detalja biti poznato kroz 72h. Najavio je nova hapšenja u narednom periodu.

Prema Vučićevim rečima u prethodnom periodu Srbija je uspela da se obračuna sa nekoliko kriminalnih grupa, najmanje dve. On je istakao da postoji mlađa grupa naslednika i najavio da će uskoro biti novih hapšenja. ,,Od Vranja do Subotice, od Valjeva do Niša biće hapšenja koliko hoćete”, poručio je.

,,Ja želim da im kažem da će ubrzo biti rastureni i smešteni  tamo gde im je mesto – iza rešetaka. Izborojani su im dani na slobodi, poručio  je Vučić. Napomenuo je da je isto to kazao pre par meseci za pripadnike kriminalnih grupa koji su nedavno uhapšeni. Dodao je da će odgovor države  po pitanju kriminalnih grupa biti nemilosrdan.

,,Mi smo kod pripadnika ove najpoznatije kriminalne  grupe  uspeli da uradimo nešto po prvi put. Došli smo do novih saznanja. Ono što nas je iznenadilo je da su pripadnici kriminalne grupe posedovali fotografije i obeležena lica ljudi u Bezbednosno informativnoj agenciji i MUP-u, koje su smatrali za progonitelje, kazao je Vučić. Objasnio je da to nisu čelnici ministarstva ni agencije, nego operativci.

Istakao je da su počinjena brojna ubistva i da se do sada vodila istraga za tri ubistva, ali su nova sazanja pokazala da postoji još najmanje jedno ubistvo. On je kazao da će nova saznanja imati  u roku za 72h.

,,Danas smo  razgovarali o razbijanju kriminalne bande Belivuk – Miljković. U pitanju je bila  operativna obrada pod kodnim imenom ,,Otimač” i sa velikim ponosom mogu da kažem da je ova banda razbijena, kazao je  ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Vulin. On je dodao da je  pripadnicima kriminalne grupe produžen pritvor u trajanju od 30 dana.

Nakon obraćanja prikazane su fotografije zločina. ,,Trudili smo se da prikažemo samo fotografije i sačuvamo identitete. Iako je ovo samo deo materijala nećete moći da ne osetite gađenje, tugu,  i bes”, kazao je Vulin.

Vučić je kazao da niko nije iznad zakona. ,,Sa ovom bandom smo završili, a sa  onima koji misle da su ih nasledili sada šaljem nedvosmislenu poruku. Gotovi ste, a kada to kažem ja ne mislim kao kad vi kažete, ja vam kažem da ćete uskoro da budete iza rešetaka i ništa više”, poručio je Vučić.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 29 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 26 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 22 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 18 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend