Politika

Vučić ponosan na ponašanje državnih organa tokom protesta, u legitimisanju građana ne vidi ništa sporno

Blokada Trga kralja Milana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je povodom protesta i blokada puteva izjavio da policija nije obezbeđivala te skupove jer "nema šta da traži na protivzakonitim okupljanjima". Vučić je istakao da je ponosan na ponašanje državih organa i da ne vidi problem u tome što je policija nekog legitimisala.

“Pozivate nekoga da blokirate auto-puteve. Ne može i nema pravo policija da u tome učestvuje. Policija ima pravo jedino to da zabrani. Organizatori nisu pitali policiju, nisu ni prijavili nijedan skup“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara prilikom posete Vojnog aerodroma u Nišu.

On je rekao da je “ponosan na ponašanje državnih organa“ tokom protesta, kao i da ne vidi da je problem to što je policija legitimisala građane.

Vučić se izvinio “pretučenim običnim građanima koji ništa nisu bili krivi jer su želeli negde da prođu” i kazao da će oni koji su prekršili zakon biti sankcionisani.

“Za one koji su počinili krivična dela podrazumevaju se krivične prijave, kao i za one koji su učinili prekršaje idu prekršajne prijave“, objasnio je Vučić.

On je  dodao da je “jedina posledica svih ovih protesta to što je došlo do velike preraspodele glasova, pa su “zeleni“ uzeli glasove ovim tobože velikim partijama u opoziciji“, svodeći proteste na politički bunt.

Podsetimo i ove subote su održani protesti širom Srbije, a u Nišu su se tokom blokade dogodila tri incidenta.

Po završetku protesta policija, koja je tokom blokade mirno posmatrala dešavanja i nije reagovala čak ni kada su incidenti pretili da eskaliraju, stupila je na dužnost i legitimisala građane koji su se vraćali svojim kućama, a među legitimisanima je bila i novinarka Južnih vesti.

Iste večeri policija je privela dva lica zbog nasilničkog ponašanja za vreme blokada.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 58 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 54 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 51 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 46 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend