Politika

Zaštićeni svedok u slučaju „Palma“ pozvan na ispitivanje u Jagodini

Danas će u jagodinskoj policiji biti ispitan svedok koji je na konferenciji za novinare Marinike Tepić govorio o navodnom podvođenju žena i devojčica u tom gradu. Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravdekazala je da takvo postupnaje pre liči na privođenje žrtve dželatu, nego na zaštitu svedoka na kojoj su insistirali.

Tepićeva je kazala da se „skandaloznom odlukom tužilaštva u Kraljevu, kome je predmet prebačen iz Jagodine, direktno dovodi u opasnost bezbednost, ali i život svedoka“, preneo je N1. Ona je poziv za svedočenje u Jagodini protumačila kao „prinošenje žrtve dželatu“.

Prema njenim rečima  ukoliko tužilaštvo ne zašiti svedoke, naćiće način da to sami učine. „U narednim danima ćemo  javnosti i tužilaštvu izneti nekoliko zataškanih tragova, do kojih je sasvim sigurno i samo moglo doći, a neki su i službeno već ranije evidentirani“.

Podsetimo Marinika Tepić je 19. aprila u javnost iznela detalje o o maloletničkoj prostituciji koja se odvijala u Jagodini,a njene navode potkrepila je izjava svedoka, inače bivšeg radnika hotela “Alfa”, koji je svedočio o dešavanjima u ovom hotelu. Prema rečima svedoka na žurkama su prisustvovali prvi čovek Jagodine i njegovi koalicioni i poslovni partneri.

Međutim, Dragan Marković Palma negirao je optužbe i kazao da pomenuti svedok nikada nije radio u hotelu na Moravi. Marković je na Pinku izjavio da je podneo tužu protiv zaštićenog svedoka, koji kako se čini i nije zaštićen. Istako je da će krivične prijave podneti  i protiv funkcionerki Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić i Narodne stranke Sande Rašković Ivić „zbog laži“ o njemu, i tvrdnji da su na žurkama koje je organizovao za poslovne i političke saradnike podvođene devojke i maloletnice.

Objasnio je da će protiv Marinike Tepić podneti krivičnu prijavu zato što je rekla da je „davao svakoj dami koja je zaposlena u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima (u Jagodini) broj telefona, pa ako se neka dobro druži, dobije posao“. Dok će Sandru Rašković Ivić, kako je rekao, krivično goniti zbog tvrdnje da joj je, u vreme kada je bila ambasador u Italiji, prilikom posete delegacije privrednika iz te zemlje Jagodini jedan investitor rekao da je „gledao kako igraju devojke bez donjeg veša i da je odbio kada ga je u sobi čekala gola devojka“.

Iz navedenog se može zaključuti da „zaštićeni svedok“ ipak nije zaštićen i upskos skrivenom identitetu, te da u gradu na Belici ipak sve transparentno, od dolasci političkih funcionera koje su zabeležile kamere ili pak evidentirao MUP, kako je nedavno izjavio Dačić, pa sve do političkih afera.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Jessie Ware
Za 2 minuta

Begin Again

Jessie Ware
Traffic Jam
Za 6 minuta

A Castle in the Sand

Traffic Jam
Maggie Rogers
Za 10 minuta

Want Want

Maggie Rogers
Maroon 5
Za 13 minuta

Sugar

Maroon 5
Ten Sharp
Za 17 minuta

You

Ten Sharp

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend