Politika

Zastoj radova u ulici Vojvode Putnika opozicija vidi kao posledicu loše organizacije i nestručnih kadrova

Odbornik koalicije "Niš moj grad", Branislav Jovanović smatra da je zastoj radova u ulici Vojvode Putnika posledica loše organizacije nestručnih kadrova. Zbog toga apeluje na nadležne da ne prave kružni tok kod Novog Niša čija izgradnja zahteva izmeštanja kablova i samim tim produžetak radova, već da izgrade kružni tok kod ulice Petra Aranđelovića i Apelcionog suda za koje postoji projektna dokumentacija.

Opozicioni odbornik ističe da je odluka o izgradnji kružnog toka kod Novog Niša bila loša, o čemu svedoči zastoj radova zbog izmeštanja strujnih kablova i  i apeluju na nadležne da naprave kružne tokove kod  ulice Petra Aranđelovića i Apelacionog suda.

Jovanović navodi da je kamen temeljac za izgradnju kružnog toka kod Apelacionog suda postavljen još pre deset godina i da postoji projektna dokumentacija u Putevima Srbije i Direkciji za izgradnju: “Obezbedili smo novac od države, jer se ovde radi o državnom putu i bilo je potrebno završiti taj kružni tok jer očigledno postoji veliki saobraćajni problem i čvorište koje ovakvom organizacijom saobraćaja nije rešeno u ovom delu Niša, na ulasku u Vojvode Putnika koja se sada rekonstruiše”.

On ističe da građani nisu razmaženi kako kažu čelici gradske vlasti već samo žele da se problem koji ih muči što pre reši. “Dok čelnici grada šminkaju ulice i ispunjavaju želje sigurnih glasača, stanovnici Vojvode Putnika tri dana protestuju i prete da blokiraju saobraćaj, jer udišu prašinu i mesec i po dana ne mogu bezbedno da se kreću trotoarom. Gradski čelnici tvrde da su razmaženi ljudi koji nemaju čist vazduh i bezbedno kretanje”, zaključuje Jovanović.

Podsetimo, ulica Vojvode Putnika zatvorena je za saobraćaj 30. maja, kada je zvanično počela rekonstrukcija, koju izvode firme Trace i Vodogradnja. Tome su prethodili radovi na vodovodnoj mreži.

Protest upozorenja održan je 13. jula, a građani su nastavili sa okupljanjima. Stanari ove ulice su sastavili spisak zahteva koje će predati čelnicima gradske vlasti, a ukoliko oni ne budu ispunjeni radikalizovaće proteste.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 56 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 53 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 50 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 45 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend