Politika

Žiteljima Panteleja potreban dom zdravlja, ne „vašarski“ sadržaji smatra opozicija

Foto: Narodni pokret Srbije
Opštini Pantelej nedostaje dom zdravlja, koji bi žiteljima ovog dela Niša obezbedio sve neophodne specijalitičke preglede i rasteretio centralni objekat, smatraju iz Narodnog pokreta Srbije, a ne nova prodavnica poznatog trgovinskog lanca, koja je još jedano poniženje osiromašenih građana. Smatraju da bi trebalo pitati same građane šta je ono što im nedostaje, a ne graditi bez plana i potrebe.

Najave gradskih vlasti da će graditi nove sadržaje na Opštini pantelej, napišli su, kažu iz Narodnog pokreta na neodobravaje građana, jer ono što je u planu nije ono što im je zaista neophodno. Dom zdravlja je, smatra opozicija ono što nedostaje opštini koja se najbrže razvija.

„Ovom čitavom potezu sa desne strane Nišave prvenstveno nedostaje jedan centar primarne zdravstvene zaštite sa specijalističkim službama, dakle još jedan Dom Zdravlja koji bi rasteretio postojeći a ne da se na ionako malom parkingu tog postojećeg planira nekakva izgradnja kliničko-bolničkog centra“, navodi  Ljuba Kostić, potpredsednik Gradskog odbora NPS.

Pompezno najavljeni park površine 3 hektara u sklopu kog će bit izgrađen verski objekat, za opoziciju je „još jedno skučeno mesto sa vašarkim ambijentom“. S toga predlažu da se pored Pantelejske crkve izgradi vizitorski centar koji bi pored jagodinmalske nekropole ponudio još jednu turističku destinaciju jer su se upravo na tom mestu sreli veliki župan Stefan Nemanja i nemački car Fridrih Barbarosa,a površina parka poveća.

„Što se tiče najavljenog parka dakle, po svim urbanističkim pravilima za jedan kraj te veličine i gustine naseljenosti, on bi morao biti minimum tri puta veći, dakle pandan Čairskom parku a ne još jedno prenatrpano i skučeno mesto sa vašarskim ambijentom“, kazao je Nikola Ilić, predsednik Opštinskog odbora NPS u Panteleju.

Najavljeno otvaranje još jedne prodavnice poznatog trgovinskog lanca, opozicija vidi kao poniženje osiromašenih građana.

„Svaka društveno odgovorna kompanija je dobrodošla na našoj opštini i ona treba da svojim pristupom doprinese kvalitetu životnog prostora i standarda građana ali to ne sme da znači da time bilo koga treba stavljati u privilegovan položaj jer mi moramo voditi računa i o sitnim i srednjim trgovinama koje se ovde već nalaze i koje su jako značajne za taj pomenuti kvalitet ponude kod naših sugrađana“, kazao je Radomir Zdravković, predsednik IO Opštinskog odbora NPS u Panteleju.

Dodaje da pored svega navedenog žitelji Panteleja više od decenije čekaju asfaltiranje blatnjavih ulica, i kanalizacionu mrežu, elementarne stvari za koje su platili uredno komunalne takse.  „Građani ove najbrže rastuće i najmlađe niške opštine očekuju završetak najavljenog obdaništa sa kojim se već kasni više od mesec dana, građani očekuju parkinge, očekuju prostor i sadržaj za najmlađe a ne ova sramno mala i već devastirana igrališta između prenatrpanih zgrada koje niču bez ikakvog reda i poštovanja urbanističkih propisa“, navodi Zdravković.

Gražani, kažu iz Narodnog pokreta očekuju da budu pitani o onome što ih se tiče i dodaju da će se zalagati za to da se za svaku veću, stratešku odluku ili plan konsultuju upravo Nišlije, kroz javne rasprave i lokalne referendume.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Zemlja Gruva!
Za 0 minuta

U Opasnosti

Zemlja Gruva!
Negative
Za 5 minuta

Vreme Je

Negative
Del Arno Band
Za 7 minuta

Ustajem

Del Arno Band
Naked Eyes
Za 11 minut

Always Something There to Remind Me

Naked Eyes
Andrew Ridgeley
Za 14 minuta

Shake

Andrew Ridgeley

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend