Sport

Četrdeset godina od polufinala Kupa UEFA, veterani “Radničkog” se prisetili legendarne utakmice

Na današnji dan, 7. aprila 1982. godine "Radnički" je pobedio Hamburger u prvom meču Kupa UEFA pred oko 25.000 gledalca na stadionu Čair. Povodom četrdesetogodišnjice istorijsko uspeha kluba organizovan je prijem za veterane niškog fudbala u Gradskoj kući.

Igrači kažu da im je puno srce jer su se ponovo okupili, posebno na dan kada su kako kažu ostvarili istorijski uspeh koji ne bledi u sećanju.

“Mi smo to sve  činili zbog nas našeg kluba i zbog našeg grada. Taj uspeh će ostati trajno zabeležen kao uspeh ovog grada i fudbala. Mi semo se  godinama borili i uspeli da dođemo do tog polu finala i da igramo sa jednim od najvećih klubova u Evropi”, kazao je Milovan Obradović – Drda, kapiten legendarne ekipe koji je preokrenuo sudbinu zadajući odlučujići gol u 85. minutu igre.

Obradović ističe da su svi igrali kao jedan jer su pred sobom imali isti cilj, a kako atmosferi u klubu i doprinelo i to što su dugo zajedno igrali. On se zahvalio svojim saigračima i podsetio onih koji su kako kaže činili tu srčanu ekipu, a koji su nažalost preminuli. Minutom ćutanja odata je počast onima koji su ostavili trag u niškom fudbalu, a svoj grad učinili ponosnim.

Utakmice koju Nišlije još pamte i rado prepričavaju prisetio se i tada najmlađi igrač ekipe Miloš Drizić. On je kazao da mu je utakmica ostala u lepom sećanju i da su tada svi zajedno ostavili srce na terenu.

Legende niškog fudbala dobile su i prigodne poklone, a gradonačelnica je predložila da se napravi izložba starih fotografija koje svedoče o njihovom uspehu.

Podsetimo, tog 7. aprila 1982. godine istorijski duel gledalo je oko 25.000 gledalaca, sudio je Italijan Luiđi Anjolin, a Radnički je pobedio sa 2:1.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 10 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 7 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 3 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 59 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend