Sport

Aleksandar Žikić osvojio reket Đokovića

foto: TAŽ
Mladi teniser Aleksandar Živković osvojio je potpisan reket Novaka Đokovića na turniru TAŽ OPEN - NAISSUS 2021. koji se održao poteklog vikenda u Nišu.

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) u Nišu igrao se u subotu turnir TAŽ OPEN – NAISSUS 2021. na kome je trofej bio potpisan reket Novaka Đokovića. Ovaj revijalni turnir su zajedno organizovali TAŽ i Klub privrednika NAISSUS.

Turnir je igran u kategoriji tenisera do 14 godina. Reket slavnog tenisera Đokovića kupljen je od strane Kluba privrednika NAISSUS na donatorskoj večeri Fondacije „Deca carevi sveta“ koja je održana sa ciljem nabavke ultrazvučnog aparata namenjenog Klinici za dečije interne bolesti KC Niš.

Interesovanje za turnir je bilo veliko, u završnici je bilo top 8 mladih niških tenisera. Na kraju, pobednik turnira je Aleksandar Žikić, teniser Teniske akademije Živković. Aleksandar je u neizvesnom finalu bio bolji od klupskog druga Ognjena Milenovića, rezultat je bio 2:1 u setovima.

Reket su pobedniku uručili Milan Bogdanović, direktor Kluba privrednika NAISSUS i Nikola Živković, predsednik Teniske akademije Živković.

Cilj turnira je bio podsticaj najmlađim generacijama da se bave sportskim aktivnostima i pre svega mladim niškim teniserima da nastave sa zapaženim rezultatima. U kontekstu ovoga važno je pomenuti i nove rezultate tenisera i teniserki niške akademije koji su ostvareni tokom ovog vikenda. Ekipa Teniske akademije Živković je osvojila treće mesto na ekipnom PRVENSTVU Srbije za tenisere i do 14 i do 18 godina.

Što se tiče pojedinačne konkurencije, teniseri i teniserke do 12 godina su osvojili medalje na turniru u Knjaževcu, srebrne Hana Ilić (TAŽ) i Matija Stojanović (TAŽ), a bronzane Lara Orlović (TAŽ), Danica Marjanović (TAŽ) i Luka Kostić (TAŽ).

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Emerson, Lake & Palmer
Za 3 minuta

C'est La Vie

Emerson, Lake & Palmer
Maureen Mcgovern
Za 7 minuta

The Morning After

Maureen Mcgovern
Electric Swing Circus
Za 9 minuta

Everybody Wants to Be a Cat

Electric Swing Circus
Carly Simon
Za 13 minuta

You're So Vain

Carly Simon
Counting Crows
Za 17 minuta

Mr. Jones

Counting Crows

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend