Sport

Basketom do boljih uslova školovanja mališana iz Niške Banje

Na otvorenim terenima OŠ "Dušan Radović", održan je humanitrani turnir u košarci "3 na 3". Sredstva prikupljena od kotizacije učesnika turnira biće donirana OŠ "Ivan Goran Kovačić" u Niškoj Banji.

“Ovo je tradicionalni turnir koji je pre osam godina organizovan u Nišu i do danas se održava. Po uzoru na Niš i u našim drugim komorama ,Beogradu i Novom Sadu, organizovali smo ovu vrstu turnira humanitarnog karaktera”, kazala je Julijana Miljković, nacionalni predstavnik JSI Srbije.

Ona objašnjava da se za razliku od Niša gde se svake godine novac donira nekoj drugoj školi, u Beogradu igralo za Petnicu, dok se u Novom Sadu igralo za Dečje selo.

“Turnir ima lep uticaj na omladinu, jer ih na taj način motivišemo da rade lepe za stvari za sport, kako bi podržali naše najmlađe, u ovom slučaju osnovne škole, s obzirom na to da JSI Niš svake godine novac prikupljen na turniru donira nekoj školi”, kazala je Miljkovićeva.

Na turniru se takmičilo desetak timova lokalnih kompanija iz IT sektora.

“Trudimo se da uzmemo učešće u turniru svake godine pre svega zbog njegovog humanitarnog karaktera”, kaže Milan Stanisavljević jedan od učesnika turnira.

Dimitrije Vrdić, jedan od takmičara kaže da se rado odaziva humanitarnim akcijama, ali da je pored toga što je nekadašnji košarkaš imao još jedan motiv da se prijavi na turnir –  da razbije predrasude o ljudima iz IT sektora.

“Košarku nosim u srcu, a svakoj humanitranoj akciji se rado odazovem. Međutim, moj motiv da učestvujem na turniru bio je i da pokažem svima da momci koji rade u IT sektoru nisu loši u sportu, to je samo predrasuda”, kazao je sa osmehom Dimitrije.

Na turniru je sakupljeno 101.079. dinara. Pored ove sume školi će biti doniran i novac u iznosu od 600 evra od prodaje 4 opremljena ranca, dobijenih u saradnji sa Austrijskom Vladom.

Turnir u košarci organizuje komora mladih i aktivnih građana JSI  osmi put zaredom, a do sada su pomogli osnovnim školama “Steten Mladenović Mika”, “Stefan Nemanja”, “Kole Rašić” , “Njegoš” i ustanovi “Mara”.

JCI Niš postoji od 2007.godine i svoje delovanje u lokalnoj zajednici koncentriše oko dva cilja: edukativnog i humanitarnog. Komora je pomogla nizu institucija na teritoriji Niša, omogućivši bolje uslove za rad i boravak velikog broja dece i mladih.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

John Mellencamp
Za 1 minut

Like a Rolling Stone

John Mellencamp
Taj Mahal
Za 6 minuta

Don't Call Us

Taj Mahal
Crusaders
Za 10 minuta

Street Life

Crusaders
Neville Brothers
Za 14 minuta

Ain't No Sunshine

Neville Brothers
Elle King
Za 17 minuta

Under Influence

Elle King

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend